Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Legea privind confiscarea averilor ilicite a fost votată
WhatsApp
Proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite a fost votat în Parlament cu unanimitate de voturi.
Sursa: Agerpres

Proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averilor obținute ilicit a trecut de Camera Deputaților, în Parlament, cu unanimitate de voturi. Astfel, dacă o persoană este condamnată la minim 4 ani de închisoare și nu își poate justifica averea, instanța poate decide confiscarea.

Actul normativ votat astăzi, și care urmează să ajungă la președinte pentru promulgare, modifică Codul Penal astfel:

„Sunt supuse confiscării şi alte bunuri decât cele prevăzute la art. 112, când faţă de o persoană se dispune condamnarea pentru o faptă susceptibilă să îi procure un folos material şi pentru care pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de 4 ani sau mai mare, instanţa îşi formează convingerea că bunurile respective provin din activităţi infracţionale. Convingerea instanţei se poate baza inclusiv pe disproporţia,dintre veniturile licite şi averea persoanei”.

„Confiscarea extinsă se dispune asupra bunurilor dobândite de persoana condamnată într-o perioadă de 5 ani înainte şi, dacă este cazul, după momentul săvârşirii infracţiunii, până la data emiterii actului de sesizare a instanţei. Confiscarea extinsă poate fi dispusă şi asupra bunurilor transferate către terţi, dacă aceştia ştiau sau ar fi trebuit să ştie că scopul transferului a fost evitarea confiscării”.

Șiarticolul 249 din Codul de Procedură Penală a suferit unele modificări: „În cazul bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale sau al confiscării extinse, luarea de către procuror a măsurilor asigurătorii pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a acestor bunuri este obligatorie”.

Ana Birchall: DESCHIDEȚI OCHII ȘI PUNGILE!

 

„Tocmai s-a votat proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite! Unanimitate de voturi! Ziua de astazi, o zi de 13, s-a dovedit a fi o zi nefasta pentru cei certati cu legea! E de fapt martea alba!

ATENȚIE DOMNILOR PUNGAȘI: AVERILE OBȚINUTE ILICIT SUNT ÎN MARE PERICOL DE CONFISCARE! De data asta, chiar așa a fost: n-au putut ei fura, cât am putut noi vota! După o luptă de aproape 3 ani, în care mi-am atras atâtea "simpatii" din partea multor "oameni de bine" - de fapt, exponenți ai corupției și ai hoției din această țară - iată că a venit în sfârșit momentul ca oamenii cinstiți și de bună-credință care m-au susținut și au susținut inițiativa aceasta să obțină puțină satisfacție. Satisfacția de a vedea că hoții, corupții și cei certați cu legea nu mai defilează cu impunitate și nu mai pot scăpa atât de ușor de șfichiul ager al legii.

(...) Vă mulțumesc tuturor, românilor cinstiți din țară și de peste hotare, pentru că în toată această perioadă ați luptat pentru ca acest proiect de lege să devină realitate, iar fiecare leu furat statului român și pitit inclusiv către terțe persoane să fie recuperat. Iar domnilor și doamnelor care își făceau speranțe că România va rămâne o țară profund coruptă și că își vor putea continua hoțiile și mișmașurile din care, după procese interminabile, să rămână cu banii intacți, le transmit doar un singur lucru: DESCHIDEȚI OCHII ȘI PUNGILE! Statul român își apără cetățenii, iar averile voastre obținute ilegal nu mai sunt deloc în siguranță...“, a scris Ana Birchall, fost ministru al Justiției și inițiatoare a legii în calitate de deputat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel