Lapte de susan din cinci ingrediente. Gata într-un minut! Perfect pentru un mic dejun de post
Autor: Echipa Stiri Diaspora pe 3 apr 2021, 11:15 | Lifestyle

Lapte de susan - Mic Dejun (sursa foto: Pixabay)

Lapte de susan, o idee minunată pentru cei care doresc să testeze opțiunile de lapte pe bază de plante. O băutură potrivită atât pentru micul dejun, cât şi pentru o cafea cu lapte savuroasă şi poate fi făcută într-un minut, din trei sau cinci ingrediente după preferinţe.

Lapte de susan. Ingrediente

 

1 cană de semințe de susan sau pastă de susan3 căni de apă1/4 linguriță pudră de vanilie (opţional)1 linguriță sirop de arțar (sau orice alt îndulcitor preferaţi)Un vârf de sare 

 

Mod de preparare

 

Pentru varianta cu seminţe de susan, este recomandat ca acestea să fie înmuiate timp de 2-4 ore înainte de preparare. Însă puteţi folosi pasta de susan (tahini), dacă doriţi să săriţi peste ultima etapă a reţetei, adică strecurarea lichidului.

Prepararea acestei băuturi delicioase este foarte rapidă, întrucât toate ingredientele se adaugă într-un blender şi se mixează bine timp de un minut.

La final, după cum am menţionat deja, pentru a elimina cojiţele de seminţe de susan, turnaţi lichidul din blender printr-o strecurătoare într-un alt recipient.

Folosiţi laptele de susan pentru orice doriţi, fiind un preparat versatil şi bun de consumat ca atare sau în alte mâncăruri.

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri