Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora, de față cu parlamentarii PSD
WhatsApp
Klaus Iohannis a transmis un mesaj românilor de pretutindeni, cu ocazia ceremoniei solemne care are loc în Parlamentul României. 

"Pentru ca sacrificiul din 1989 să nu rămână o pagină de istorie glorioasă, este nevoie ca principiile Revoluției să fie piatra de temelie a proiectelor noastre viitoare: Românii au demonstrat prin alegerile lor că sunt profund europeni, profund atașați de valorile statului de drept. Idealurile pentru care s-a murit în 1989 sunt asumate deja și ne definesc opțiunile.

Românii au dovedit, atât prin forța cu care s-au opus atacurilor sistematice la adresa democrației și justiției, cât și prin alegerile lor, că sunt profund europeni, că sunt puternic atașați de valorile și principiile democratice și ale statului de drept, iar idealurile pentru care s-a murit în Decembrie 1989 sunt asumate deja în conduita noastră civică și ne definesc opțiunile.

Rezultatele voturilor exprimate în scrutinele recente au arătat că România este o țară cu o democrație matură, consolidată, funcțională, puternic integrată în structurile euroatlantice și europene, o țară care respectă valorile europene și pe acest drum vom continua să dezvoltăm proiectul de reconstrucție.

Dinamica acestui an a reconfirmat că românii, indiferent că trăiesc în interiorul sau în afara granițelor, nu își uită eroii și idealurile pentru care aceștia și-au dat viața. Alegerile din 2019 au validat tot ce am realizat împreună în toți acești 30 de ani," a spus Klaus Iohannis.

Atac la PSD 

 

"În ultimii ani, tentativele disperate ale unor politicieni de a promova cultura minciunii și de călca în picioare principiile și valorile europene au eșuat lamentabil.

Folosind un drept câștigat prin sânge, votul, românii au trasat clar direcția pe care țara noastră trebuie să o urmeze," a mai spus Iohannis. 

Parlamentul s-a reunit, luni, în ședință solemnă consacrată aniversării a 30 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989. La începutul ședinței, parlamentarii și invitații la eveniment au ținut un moment de reculegere în memoria celor care au murit în timpul Revoluției.

La eveniment participă și Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Principesa Margareta și fostul șef de stat Emil Constantinescu.

Parlamentul va adopta, cu această ocazie, o declarație consacrată marcării a 30 de ani de la victoria Revoluției Române din decembrie 1989, a anunțat președintele Senatului, Teodor Meleșcanu.

Tot la propunerea președintelui Senatului, Parlamentul a ținut un moment de reculegere „în memoria martirilor Revoluției Române”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel