Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis: „MApN va trebui să își focalizeze eforturile pe atingerea unor obiective concrete”
WhatsApp
În 2020, MApN va trebui să focalizeze eforturile pe consolidarea profilului strategic al României în cadrul NATO și UE și pe accelerarea procesului de dezvoltare a capacității operaționale a Armatei, a spus, astăzi, președintele Klaus Iohannis, la sediul Ministerului Apărării Naționale.
presidency.ro

„În acest an, Ministerul Apărării Naționale va trebui să își focalizeze eforturile pe atingerea unor obiective concrete: consolidarea profilului strategic în cadrul NATO și UE, accelerarea procesului de dezvoltare a capacității operaționale a Armatei, precum și inițierea și derularea programelor de înzestrare, în vederea asigurării de noi capabilități necesare structurii de forțe", a declarat Klaus Iohannis, în cadrul evenimentului de prezentare a raportului privind activitatea desfășurată de Ministerul Apărării Naționale în anul 2019.

România va continua să aloce și anul acesta un buget de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naționale, bani din care trebuie asigurate și îmbunătățirea condițiilor de muncă și viață a militarilor, a mai declarat Klaus Iohannis.

„Din aceste sume alocate domeniului apărării trebuie asigurate și îmbunătățirea condițiilor de muncă și viață a militarilor, resursa cea mai de preț a armatei și a noastră, cei care purtăm responsabiitatea apărării țării", a spus președintele României.

„Militarii români aduc o contribuție majoră și în cadrul operațiilor și misiunilor sub egida NATO și UE, în special în misiunea RESOLUTE SUPPORT din Afganistan, precum și în operațiile NATO KFOR și UE ALTHEA din teatrul de operații din Balcani și în misiunea NATO din Irak. De asemenea, foarte importantă este și continuarea participării românești în cadrul grupului de luptă din Polonia, care materializează prezența înaintată consolidată", a mai declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel