Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, anunț despre deciziile de carantinare: Vom CONTINUA sa instituim MĂSURI
WhatsApp
Președintele României, Klaus Iohannis a susținut o nouă conferință de presă astăzi, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, în care a vorbit despre măsurile de carantinare în localități.
presidency.ro

Klaus Iohannis susține conferința de presă cu o săptămână și jumătate înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, dar și imediat după declarația de presă controversată de marți seara. Subiectele momentului sunt scrutinul de luna viitoare, pandemia Covid-19, dar și planurile pentru viitorul vaccin care ar putea încheia criza.

Șeful statului a arătat mai multe grafice care arătau că trendul numărului de infectări este în scădere după adoptarea măsurilor de carantinare zonale adoptate.

2. -imagine fara descriere- (evolutie_epidemie_carnaitna.jpg)

„Am analiza măsurile privind carantina zonală și am cerut Institutului de Sănătate Publică o analiză privind evoluția în orașele carantinate. Acest grafic arată evoluția de la începutul pandemiei și se vede foarte clar cum, de câteva zile bune încoace, am ajuns pe un palier și tendința este linia roșie, de scădere.

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și că populația a respectat aceste măsuri, ceea ce ne oferă motive de optimism. Este doar un început, nu am învins. Măsurile rămân în vigoare. Sănătatea românilor este pe primul loc, iar orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute“. 

De ce e nevoie de carantinare în localități: Când rata de infectare crește prea mult se impun măsuri suplimentare. Din momentul carantinării, foarte rapid că la început creșterea încetinește și după în media 7 zile începe să scadă rata infectării.

În acest context de carantină - lockdown, vreau să fie foarte clar - nu există nicio intenție, eu nu intenționez să promovez instituirea unei carantine la nivel național după alegerile din 6 decembrie. Lockdown-ul nu se întâmplă. Abordarea pe care am avut-o s-a dovedit că dă rezultate.  Vom continua să instituim măsuri zonale sau regionale unde avem o creștere prea mare a numărului de cazuri.

Din păcate, mortalitatea și gradul de ocupare a secțiilor ATI sunt încă mult prea ridicate. Prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus teribil, prea multe persoane dezvoltă forme severe de boală. Medicii și întregul personal de suport angrenat în această bătălie depun eforturi uriașe, aproape supraomenești pentru a salva vieți. Fac din nou apel la respectarea regulilor de prevenție“, a transmis șeful statului la începutul conferinței de presă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel