Klaus Iohannis, anunţ: "Ludovic Orban se retrage din postura de premier desemnat"
Autor: Andreea Cosma pe 25 feb 2020, 18:37 | Politică

presidency.ro

Ludovic Orban se retrage din postura de premier desemnat. Anunţul a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după o  întâlnire pe care a avut-o cu premierul interimar.

"În acestă seară domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-minsitru desemnat. Motivația este pe cât de simplă pe atât de clară. Regulamentul activităților comune din Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe asupra propunerii de Guvern.

Aceste 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. Se datorează această situaţie PSD-ului, care a boicotat şedinţa de ieri şi nu s-a putut da un vot. În acest mod riscăm să întrăm într-un blocaj. E ultimul lucru pe care ni-l dorim. De aceea am acceptat această depunere de mandat din partea domnului Ludivic Orban.

În consecinţă, voi convoca conultări cu partidele parlamentare care vor începe mâine, la ora 16:00 şi se vor termina tot mâine, în jurul orei 20:00, după care voi veni in fata naţiunii să informez ce s-a discutat", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Te-ar putea interesa și ....
Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri