Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kelemen Hunor, după întâlnirea de la PNL: Am discutat dacă putem continua împreună la guvernare. Răspunsul a fost da
WhatsApp
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, după întâlnirea cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi premierul desemnat Nicolae Ciucă, că UDMR va continua împreună cu PNL la guvernare, menţionând că urmează să se discute despre programul de guvernare şi apoi de împărţirea portofoliilor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a ajuns, vineri, la sediul PNL pentru a se întâlni cu premierul desemnat Nicolae Ciucă şi cu liderul PNL, Florin Cîţu, pentru a discuta despre formarea Guvernului.

"Astăzi nu am discutat despre structură şi despre portofolii. Am discutat, în primul rând, dacă putem continua împreună guvernarea şi răspunsul a fost da. După care am discutat de programul de guvernare şi atât noi, cât şi colegii de la PNL am dat în lucru la colegii noştri să lucreze pe programul actual de guvernare, să completăm acolo unde este de completat.

Mâine, în jur de 10,00, 11,00, 12,00, echipele se vor întâlni şi vom finaliza programul de guvernare în weekend. Despre structură, vom discuta după ce programul este gata, că dacă ne-am înţeles pe programul de guvernare, pe structura guvernului, pe portofolii ne vom înţelege sută la sută. Astăzi, degeaba ne întrebaţi de portofolii că nu putem spune altceva decât că mai vorbim. De principiu, vorbim după programul de guvernare", a afirmat Kelemen Hunor. 

Kelemen Hunor, după întâlnirea de la PNL: Am discutat dacă putem continua împreună la guvernare

 

Acesta a dat asigurări că, după finalizarea programului de guvernare, UDMR și PNL se vor înțelege și asupra structurii Guvernului.

„Despre structură vom discuta după ce programul este gata, că dacă ne-am înțeles pe programul de guvernare, pe structura Guvernului și pe portofolii ne vom înțelege sută la sută”, a adăugat liderul UDMR.


"Cu gânduri bune am venit şi cu aşteptarea să facem Guvernul. Am o întâlnire cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi cu premierul desemnat", a declarat Kelemen Hunor la intrarea în sediul PNL, ănaintea întîlnirii.

Nicolae Ciucă a fost desemnat, joi, de preşedintele Klaus Iohannis candidat pentru funcţia de prim-ministru. 

Iohannis, despre  viitorul Guvern minoritar

 

În acest context, preşedintele Iohannis a fost întrebat dacă viitorul Guvern minoritar are şanse să reziste până în 2024 şi să realizeze reformele în contextul în care va fi sprijinit de PSD, partid pe care l-a acuzat în nenumărate rânduri că le blochează.

"Acum trebuie să ne apucăm de treabă. Şi trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorităţi decât în Parlamentul României? Cineva trebuie să guverneze şi cineva trebuie să sprijine Guvernul prin majorităţi. Acesta este calculul politic şi este un calcul pe care l-am făcut pentru România şi pentru români şi aşa se va întâmpla. Dacă Guvernul va fi în această componenţă un an sau doi sau trei, vom vedea, dar problemele, dragii mei, trebuie rezolvate. O dată şi o dată trebuie rezolvate şi cineva trebuie să guverneze", a spus şeful statului înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel