Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kelemen Hunor, despre Guvernul Cîțu: „Intenția PNL, să mergem spre anticipate”
WhatsApp
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că prezentarea listei noilor miniștri de către premierul desemnat Florin Cîțu arată că intenția PNL este ca guvernul să fie respins și să aibă loc alegeri anticipate.

Kelemen Hunor a declarat, astăzi, că Florin Cîțu nu a făcut nici cea mai mică încercare de a căuta o susținere și o majoritate pentru guvernul său.

„Nu vreau să calific în vreun fel, să spun că e sau nu o aroganță, o astfel de abordare a premierului desemnat, dar nu a făcut nici cea mai mică încercare de a căuta o susținere, o coaliție, o majoritate. Pur și simplu au schimbat ministrul de Finanțe și au venit cu lista de miniștri și cu programul de guvernare pentru un guvern minoritar, monocolor PNL. Acest lucru înseamnă că intenția lor logică este ca acest guvern să fie respins și să mergem spre alegeri anticipate, altă concluzie nu există. Nu doresc coaliție, nici majoritate, nici învestirea guvernului. Vom vedea poziția celorlalte partide din Parlament când vom ajunge la vot peste 15 zile, după audieri", a spus Kelemen.

Acesta a avertizat că s-ar putea ca socoteala de acasă a PNL să nu se potrivească cu cea din târg, la votul de învestitură.

„Nu mi s-a părut că cei de la PNL au făcut vreun mic efort să caute o majoritate, nu au existat discuții. Nu este obligatoriu, dar dacă vrei majoritate, când nu ai majoritate în Parlament și ai nevoie de voturile celorlalte grupuri parlamentare, atunci poți face un gest, să ai o discuție. Când nici nu încerci măcar, înseamnă că nu dorești să ai un guvern", a conchis președintele UDMR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel