Kartoshka, prăjitura-cartof de post. Rețetă simplă și rapidă a gospodinelor din Rusia
Autor: Nicoleta Baciu pe 4 apr 2021, 10:52 | Lifestyle

Kartoshka, prajitura-cartof de post

Prăjitura cartof sau „kartoshka” este inspirată din bucătăria rusească. Desertul poate fi preprat în variante de dulce, dar și de post, fără unt sau lapte. Mai mult, rețeta poate fi adaptată, în funcție de gusturi: poți folosi miez de nucă, stafide, merișoare, mai mult sau mai puțin zahăr, biscuiți sau pesmet. Cu o aromă îmbietoare de rom și cafea, prăjitura cartof de post va fi pe placul tuturor.

Kartoshka, prăjitura cartof de post. Rețetă simplă și rapidă a gospodinelor din Rusia. Ingrediente 

Citește și Cronut (gogoașa croissant), cel mai cunoscut desert hibrid din lume. Rețeta celui mai râvnit dulce

250 grame biscuiți populari

100 grame miez de nucă măcinat

100 grame zahăr tos 

1 lingură de zahăr pudră

2 linguri de cafea

3 linguri de cacao

esență de rom

Coaja unei lămâi

1 ceașcă de apă

fulgi de cocos, de migdale, miez de nucă sau alune tocate

Kartoshka, prăjitura cartof de post. Rețetă simplă și rapidă a gospodinelor din Rusia. Mod de preparare 

 

Biscuiții se toacă într-un blender. În ei se adaugă miezul de nucă măcinat și coaja de lămâie.  Într-o cratiță se pune apa la fiert, se adaugă zahărul, cafeaua și 1 lingură de cacao. După ce compoziția a atins punctul de fierbere se lasă câteva minute la răcit. După ce compoziția s-a răcit, se toarnă peste amestecul de biscuiți cu miez de nucă.

Amestecă bine până obții o compoziție omogenă, ușor lipicioasă.  Din compoziție se modelează bilute și le dăm forma unor cartofi.

Ar putea sa va placă și: Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent 

Cele două linguri de cacao se amestecă cu o lingură de zahăr pudră. Prăjitura cartof se tăvălește prin acest amestec și se ornează cu miez de nucă, alune tocate, fulgi de cocos, fulgi de migdale sau doar cu zahăr pudră. Poftă bună!

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri