Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român le-a oferit șpagă carabinierilor ca să nu-l amendeze: "Ia 400 de euro și lasă-mă să plec". A ajuns imediat la închisoare
WhatsApp
Un român stabilit în Italia a încercat să scape de sancțiunile carabinierilor oferindu-le acestora o șpagă de 400 de euro. "Atenția" românului n-a fost acceptată, ba chiar gestul la trimis în arest.   

Un român din Italia a încercat să-i mituiască pe carabinierii din San Severo, provincia Foggia din Puglia, oferindu-le o șpagă de câteva sute de euro. El spera astfel că-i va convinge pe oamenii legii să nu-l sancționeze pentru mai multe infracțiuni rutiere. Asta după o urmărire ca-n filme, pe o distanță de 4 kilometri, în care românul a pus în pericol nu numai viața sa și a celorlalți șoferi, dar și viața propriei sale familii, soția și copiii săi aflându-se în mașină cu el.

Urmărire periculoasă de 4 kilometri

 

"În după-amiaza zilei de 5 aprilie, o patrulă a Secției Radiomobile a Companiei Carabinierilor din San Severo, care se afla în trecere prin zona industrială ASI, a interceptat un autovehicul și a decis să-l controleze, ordonând șoferului să oprească. Acesta, însă, a pornit într-o cursă spectaculoase pe SS16, cu depășiri periculoase pentru el și pentru ceilalți participanți la trafic”, se arată într-un comunicat de presă emis de carabinierii din Foggia.

Urmărirea a durat circa 4 kilometri și a fost întreruptă numai datorită traficului intens din zonă.

„La bordul autoturismului, condus de un bărbat de naționalitate română, erau prezenți și soția și copiii lor minori. La finalizarea verificărilor, s-a constatat că bărbatul nu a avut niciodată permis de conducere și că autovehiculul nu avea revizia făcută și nici asigurare”, se mai precizează în comunicatul citat de Foggia Today.

Românul a încercat să le dea șpagă 300, apoi 400 de euro

 

Tocmai când ofițerii se pregăteau să-l sancționeze pe român pentru diferite infracțiuni și să-i pună mașina sub sechestru, românul s-a gândit că ar putea să-i convingă să renunțe la a-l amenda oferindu-le șpagă.

"Conducătorul autovehiculului le-a oferit acestora suma de 300 de euro pentru a nu-și face datoria. În fața refuzului ferm din partea militarilor, în loc să renunțe, bărbatul a mărit oferta", au mai adăugat carabinierii.

Carabinierii nu doar că n-au fost impresionați de gestul românului, ci chiar l-au invitat pe acesta să urce în mașină cu ei și l-au condus arestat pentru instigare la corupție și ultraj.

italia-roman-a-incercat-sa-ofere-spaga-carabinierilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel