Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român, capul unei rețele de trafic de droguri și prostituție. Alte 2 românce îl secondau: „Operațiunea Dragon“ - 13 arestări
WhatsApp
Carabinierii și polițiștii din Frosinone și Ferentino au conlucrat la „Operațiunea Dragon“ în urma căreia un român de 39 de ani, presupus cap al unei rețele de trafic de droguri și prostituție și alte 12 persoane, între care și alte 2 românce, au fost arestate. Mai multe droguri, săbii și bani au fost găsiți în mai multe șanțuri din Ferentino. 

Un grup infracțional organizat compus din 13 persoane a fost anihilat astăzi. În urma investigațiilor coordonate de Parchetul din Frosinone și de Unitatea Operativă a Companiei Carabinieri din Anagni, GIP al Curții din Frosinone, au fost emise mandate de arestare împotriva a 13 persoane (două în închisoare, cinci în arest la domiciliu, două persoane fără rezidență cu obligația de prezentare, trei fără rezidență în municipiul Ferentino și una cu obligația de prezentare la Poliția Judiciară). Unele dintre aceste persoane sunt suspectate de reținere ilegală în scopul traficului de droguri.

Ancheta a început în iulie 2019 și s-a încheiat în noiembrie 2020, gruparea fiind atent supravegheată. Anchetele au constatat că unii suspecți trăiau din profituri din activitatea ilegală de trafic de droguri (cocaină, crack, hașiș, marijuana), altfel sau numai din activitatea de ajutorare și de instigare la prostituție a tinerelor din Europa de Est practicată între Ferentino și Frosinone.

Italia. Un român, capul unei rețele de trafic de droguri și prostituție

 

Activitățile delincvente converg către un singur cap al tuturor afacerilor ilicite care au rezultat din anchete, adică un român în vârstă de 39 de ani care a trăit ani de zile pe teritoriul provinciei, și care a condus efectiv o activitate infracțională profitabilă, gestionând nu numai principalul centru de comandă din Ferentino, ci și celelalte „sedii secundare“ încredințate diferiților parteneri din regiunea Lazio (zona de nord a provinciei Frosinone și coasta Civitavecchia), dar primind și profituri economice din prostituția practicată de două românce.

Drogurile, care urmau să fie introduse pe piața locală, au fost ascunse de suspecți în râpele create în zona locuințelor publice din Ferentino și aceste locuri au fost monitorizate în mod constant de către autoritățile cu funcția de supraveghere și prin intermediul camerelor.

Operațiunea Dragon. Droguri și bani ascunși în râpe

 

În unele cazuri, elemente clare de responsabilitate au fost, de asemenea, constatate în legătură cu activitățile de extorcare desfășurate împotriva unor clienți cu restanțe la plata drogurilor.

S-au stabilit sute de episoade de vânzare de droguri, pentru o cantitate totală estimată la aproximativ 800 de grame de cocaină și crack, aproximativ 50 de grame de cocaină, 20 de grame de crack, 20 de grame de hașiș, 11 sticle de metadonă de 30 ml fiecare au fost confiscate și 10 grame de marijuana.

Măsurile de precauție au fost efectuate cu contribuția carabinierilor din Comandamentul provincial Frosinone, a unităților canine din Roma și a altor organisme responsabile. În timpul execuției, unul dintre suspecți a fost arestat în flagrant, deoarece a fost găsit în posesia altor 60 gr. de hașiș destinat vânzării aproximativ 20.000 € numerar și bijuterii din aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel