Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ITALIA: Tânăr român, „secretarul afacerii“ unei grupări care furase mii de tone de combustibil. Prejudiciu - peste 1 MILION de EURO | VIDEO
WhatsApp
Un tânăr român de 32 de ani, rezident în Italia, este cercetata pentru că ar face parte dintr-o rețea de evazioniști care au prejudiciat statul italian cu peste un milion de euro din afaceri necurate cu petrol. 

Roberto L., un român din Latina, Italia, a fost reţinut zilele trecute, după ce anchetatorii au stabilit că face parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu combustibili.

Oamenii legii au confiscat nu mai puţin de 83.000 de litri de combustibili în urma percheziţiilor efectuate. Acum „afaceriștii“ sunt judecați pentru  infracțiunea de asociere criminală care vizează sustragerea accizelor la combustibilii folosiți pentru alimentarea vehiculelor industriale, formarea unei grupări infracţionale, contrabandă şi evaziune fiscală. Alături de român au mai fost reţinuţi şapte italieni şi doi polonezi. Valoarea evaziunii comise de gruparea dinc are face parte și românul se ridică la 1 milion de euro, potrivit latinatu.it

De asemenea, au fost confiscate 2 motociclete, 5 camioane, 3 semiremorci, 7 autoturisme, 1 camper, 55 mii euro în numerar , 18 ceasuri Rolex,  83.000 litri de combustibil , 2 depozite de ulei dintre care una ilegală, o vilă (potrivit anchetatorilor abuzivi), 8 inele de aur cu pietre prețioase și 2 brățări din aur. Au fost indisponibilizate două depozite de petrol, dintre care unul ilegal.

Decizia a fost luată după ce poliţiştii italieni au făcut mai multe percheziţii în Trento, Roma, Latina şi Salerno.

Unul dintre cei reținuți avea o companie petrolieră pe numele său. Însă cumpăra combustibil de pe piața Neagră. Aici intervenea cetățeanul român. Rolul încredințat acestuia a constat în colectarea comenzilor de la companie pentru furnizarea produselor petroliere, contactarea transportatorilor pentru a verifica disponibilitatea, orele și metodele de sosire a produsului energetic în Italia, transmit polițiștii italieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel