Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Sportivă româncă paralimpică, victima discriminării: „Handicapată de că**t! Întoarceți-vă în țara voastră!“
WhatsApp
„Solidaritate maximă pentru sportiva Beatrice Ion care a fost victima agresiunii rasiale“, este mesajul Comitetluui Italian Paralimpic pentru tânăra româncă, după ce a fost victima unui episod discriminatoriu. Tatăl ei a ajuns la spital, fiind rănit de cel care a făcut remarcile rasiste la adresa lui Beatrice și a familiei sale.

Beatrice Ion, o tânără sportivă paralimpică în vârstă de 23 de ani, de origine română, imobilizată în scaunul cu rotile, a fost insultată  de un bărbat care i-a strigat din senin că e o „străină handicapată“ și ar trebui să se întoarcă în țara sa. Evenimentul s-a produs la Ardea, lângă Roma.

Aflată împreună cu părinții într-o parcare din apropierea locuinței sale, tânăra românca a fost insultată cu fraze rasiste de un cetățean care voia locul de parcare pentru persoanele cu dizabilități „Străini de că..at ce sunteți, întoarceți-vă în țara voastră!” (Stranieri di m.., tornate al vostro Paese!), le-a strigat bărbatul indignat. Apoi adresându-se direct lui Beatrice, a catalogat-o drept „handicapată de că*at” (Handicappata di merda).

„O-ntâlnesc eu pe stradă, fiți atenți!”

 

Tatăl tinerei, care a sărit în apărarea fiicei sale, a fost internat la spital cu mai multe contuzii la nivelul feței, după ce s-a luptat cu individul care i-a jignit familia. Mama fetei a fost și ea amenințată: „O-ntâlnesc eu pe stradă, fiți atenți!”, i-a spus bărbatul furios referindu-se la Beatrice.

Beatrice Ion locuiește la Ardea împreună cu familia ei și urmează cursurile Facultății de Științe ale Comunicării la Universitatea din Teramo, informează Corriere della Sera. Familia Ion este în Italia de aproape 20 de ani. Mai mult de atât, Beatrice este cetățean italian de aproximativ 6 ani și a câștigat dreptul de a juca în naționala de baschet a Italiei. Tânăra româncă suferă de poliomielită, contactată la numai 3 luni de viață. Nu-și poate folosi picioarele și pentru acest motiv folosește un scaun cu rotile pentru a se deplasa. Cu toate acestea, ea este membră a echipei naționale de baschet paralimpic din Italia.

Luca Pancalli, președintele Comitetului Paralimpic italian, și-a exprimat solidaritatea: „Este incredibil că încă mai trebuie să discutăm despre astfel de episoade de ură, violență și ignoranță. Îmi exprim solidaritatea față de familia sportivei Beatrice Ion, membră a echipei naționale paralimpică de baschet”.

„Să vă fie rușine, suntem străini, dar avem mai multă demnitate decât voi!“

 

„Lăsând la o parte jignirile pe care mi le-a făcut pentru că sunt o persoană cu dizabilități, mi-a spus că suntem „străinii pu..i” (stranieri del cazzo) și că ar trebui să ne întoarcem în țara noastră. Să nu-mi spuneți că nu există rasism în Italia, pentru că eu l-am trăit astăzi, după 16 ani în această țară (...) Este pentru prima oară însă când mi se întâmplă ceva legat de naționalitatea mea. Până acum se legau doar de dizabilitatea mea (...) Mă consider în întregime italiană și totuși am fost atacată, tata a fost atacat. Voi, care ne-ați agresat, să vă fie rușine, suntem străini, dar avem mai multă demnitate decât voi! Iar ceilalți, care ați privit totul fără să ridicați un deget, ar trebui să vă fie rușine mai mult decât lor!”, a ripostat Beatrice pe pagina sa de Facebook.

3. -imagine fara descriere- (romanca_paralimpic.png)

2. -imagine fara descriere- (romanca_agresata_discriminata_paralmpica_italia.JPG)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel