Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia se pregătește de un nou lockdown. Noul decret valabil din 6 martie anunță restricții severe de Paști
WhatsApp
Italia se pregătește de un nou lockdown, conform presei italiene care citează pe surse prevederi din noul decret care va intra în vigoare pe data de 6 martie și care va fi prezentat pe larg vineri, 26 februarie. 

Proiectul noului dpcm(n.r. în italiană Decreto del Presidente del Consiglio dei Ministri) care va intra în vigoare la data de 6 martie va fi făcut public mâine. Prevederile noului decret vor fi în vigoare între 6 martie și 6 aprilie 2021. 

Anunțul a fost făcut de ministrul pentru Afaceri Regionale, Mariastella Gelmini în timpul unei videoconferințe care a durat aproximativ trei ore, la care a participat și ministrul Sănătății, Roberto Speranza dar și președinții regiunilor și reprezentanții provinciilor, dar și ai municipalităților. Ei au discutat despre noile măsuri care trebuie luate pentru a limita răspândirea coronavirusului, punând bazele unei schimbări în relațiile cu guvernul Draghi .

Sistemul pe culori al regiunilor rezistă și va fi în vigoare doar pentru a evita un blocaj generalizat, dar „pentru a face mai ușoară planificarea activităților economice, închiderile nu vor mai intra în vigoare duminică, ci luni”, anunța Gelmini. Se lucrează la o redeschidere treptată a zonelor de cultură, ceea ce se pare că va fi posibil după luna martie.

Lockdown în Italia din 6 martie? Ministrul Gelmini: "Mâine vă transmit proiectul de decret"

"Guvernul lucrează intens în aceste ore la noi măsuri anticovid. Sunt în mod natural în contact permanent cu Palazzo Chigi și sperăm să vă trimit  mâine, cu mult înainte de termenul din 6 martie, un prim proiect al Dpcm," a spus ministrul Gelmini. 

Acesta a adăugat: „Pentru executivul lui Draghi, este fundamentală consultarea constantă cu administratorii regiunilor și anunțarea din timp a deciziilor, pentru a lăsa cetățenilor timpul necesar pentru a-și organiza viața”, relatează Ilrestodelcarlino.

Printre primii care au reacționat dur se numără fostul ministru de Interne, Matteo Salvini, care consideră o lipsă de respect închiderea țării de Paști. La rândul său, Salvini a fost atacat și s-a spus despre el și partidul său că vor să ducă țara spre "rătăcire", în condițiile în care contestă în mod iresponsabil măsurile antiCovid care sunt pregătite de Guvern pentru Paști, relatează Corriere. 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel