Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Româncă dispărută în urmă cu 5 ani, găsită moartă: Asasinul Ruxandrei a mărturisit totul, la îndemnul preotului
WhatsApp
Cadavrul Ruxandrei Vesco, o româncă dată dispărută în urmă cu 5 ani în Italia, a fost găsit, ieri, într-o prăpastie de pe Monte Pellegrino, în Sicilia. Călăul ei a mărturisit oribila crimă, la îndemnul preotului, fiind mustrat de conștiință.

Ruxandra Vesco a dispărut fără urmă în octombrie 2015 în Alcamo. Femeia se pare ca se ocupa în Italia cu diverse tipuri de înșelătorii, printre care și fraudele cu carduri de credit sau promițând locuri de muncă atractive, inexistente, în schimbul banilor, ori pur și simplu convingând persoane să îi dea bani cu împrumut, sub diverse pretexte.

Damiano Torrente, un pescar din Palermo, în vârstă de 47 de ani, a mers la carabinierii stației „Falde” pentru a mărturisi uciderea  Ruxandrei Vesco, o româncă adoptată de o familie italiană, care avea 30 de ani la momentul crimei.  Din verificările imediate efectuate în cursul nopții, militarii, cu sprijinul pompierilor, au găsit niște oase, într-o prăpastie adiacentă via Via Ercta, chiar în punctul indicat de Torrente. Bărbatul, care a mărturisit sugrumarea, a fost arestat pentru „omor și ascundere a unui cadavru”, apoi transportat la închisoarea Pagliarelli. 

Citește și: Româncă dată dispărută de Poliție după 15 ani de când a plecat în Italia, găsită în 2 ore: Gabriela a fost VÂNDUTĂ unui cioban

Procedurile legale sunt încă deschise, în diferite procuraturi din Italia, în special în Trapani și Palermo, dar și în Lazio și Lombardia, împotriva femeii a cărei dispariție a fost semnalată de soțul său, cetățean român, în 2015. Ruxandra Vesco, care se prezenta adesea ca Alessandra și care locuia prin via Scio, a provocat furia multor persoane care au fost înșelate de ea, până la a-i determina să deschidă o pagină de Facebook numită „Scuffatrice ad Alcamo”, potrivit alpauno.com

Faptă mărturisită la îndemnul preotului, după spovedanie

 

Bărbatul și-a mărturisit fapta după aproape 5 ani, din cauza mustrărilor de conștiință. Torrente a spus că s-a apropiat de Dumnezeu și că un preot i-a spus, atunci când s-a spovedit, că pentru a primi iertarea trebuie să-și mărturisească fapta abominabilă. Așa că a mers la poliție și a povestit versiunea sa despre fapte, descriind fiecare detaliu legat de uciderea tinerei românce. 

Damiano a povestit că la sfârșitul lunii septembrie 2015, ar fi găzduit-o pe femeie în casa sa, unde ar fi consumat și relații sexuale, după ce a cunoscut-o undeva la Marea Addaura. Cei doi au locuit împreună, până la întoarcerea soției sale, care era plecată împreun cu copiii, potrivit Blogsicilia.it. La jumătatea lunii octombrie, când ar fi fost ucisă, Românca i-ar fi cerut lui Damiano să se mute în casa lui însă acesta căsătorit și cu copii, a refuzat-o, moment în care Ruxandra ar fi amenințat să-i spună soției totul și să-l raporteze autorităților, susținând că a forțat-o să se prostitueze în schimbul banilor și protecției. 

Sugurmată, pusă în sac și aruncată în prăpastie

 

Acesta ar fi fost momentul când Torrente și-ar fi pierdut mințile și ar fi strangulat-o cu o funie pescărească. După ce ar fi omorât-o, i-a pus corpul fără viață într-un sac, l-ar fi încărcat în mașină, iar a doua zi ar fi aruncat-o de pe o stâncă din Monte Pellegrino, lângă via Monte Ercta, unde acum a fost găsită, la indicațiile lui. Apoi acesta i-a aruncat telefonul mobil și i-a ars toate bunurile care i-au aparținut femeii în grădină, în timp ce membrii familiei sale dormeau.

Există însă și o altă variantă a poveștii, legată de o datorie față de un bărbat din Palermo. Cei doi ar fi cerut un împrumut de la acest bărbat, un anume Michele. Banii pe care Ruxandra și-ar fi asumat să îi înapoieze prin intermediul lui Torrente, care ar fi fost garantul acestui împrumut, dar femeia nu ar fi mai plătit datoria promisă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel