Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Reacția unui îngrijitor român după crima comisă de o badantă româncă: „Am primit un cuțit în braț de la un bătrân. Trebuia să îl ucid?“
WhatsApp
Bogdan, un tânăr român care lucrează de mulți ani ca îngrijitor în Italia, are un mesaj tranșant pentru toți cei care fac această meserie. Reacția lui vine după ce o badantă româncă ar fi ucis cu bestialitate un vârstnic, pe care trebuia să îl asiste, după ce în prealabil l-ar fi jefuit.

O badantă româncă a fost arestată, săptămâna trecută, la Palma di Montechiaro, în Sicilia, după ce, în iulie, a  intrat în vizorul autorităților italiene după ce bătrânul pe care aceasta îl asista a fost găsit mort, în casă, cu mâinile și picioarele legate. Autoritățile au concluzionat că femeia ar fi premeditat crima și, după ce i-a sustras mai multe bunuri din locuință, l-a ucis, legându-l de mâini și de picioare. Cadavrul a fost găsit zile mai târziu de fiul bărbatului. 

Citește mai multe detalii despre caz -->> AICI.

Bogdan, un român care lucrează de aproape un deceniu ca badant - îngrijitor de vârstnici în Peninsulă, a reacționat dur cu privire la această situație. El îi îndeamnă pe români să fie mai implicați în meseria lor, dacă aleg să o facă, și să lase la o parte aerele de superioritate.

„Respectiv la cele întâmplate în Sicilia ... eu i-aș da închisoare pe viață! Sunt badant de aproximativ 9-10 an  ,primul an a fost mai mult de practică/studiu... ceva ce Românii de fel nu prea fac în Italia datorită multor agenții care îi angajează așa ... aiurea.

Știu ce înseamnă să fii stresat de la acest job și cât stres și batjocură îți poate provoca un om bătrân dar ce vină poate să aibă un om bătrân care în majoritate sunt bolnavi de Alzheimer ceea ce le răpește judecată? Când accepți să faci acest job, mulți o fac din nevoie de bani alții din pasiunea de a ajuta dar, să fim totuși serioși, toți o facem din nevoie de bani și on loc de muncă stabil.

„Plângeți zilnic pe Facebook, ca și cum Dumnezeu v-ar fi greșit soarta și trebuia să fiți de fapt oameni "mari"“

 

Anii trec și te obișnuiești și să combați stresul și să fi un bun operator în sector. Dacă nu vă place această muncă, nu trebuie să va vărsați amarul pe un om bătrân, pentru că acel om nu doar că vă întreține prostia și sărăcia, dar va oferă șansa să va schimbați viața aia amărâtă pe care o plângeți zilnic pe Facebook, ca și cum Dumnezeu v-ar fi greșit soarta și trebuia să fiți de fapt oameni "mari". Ei bine, ca să fiți oameni mari nu aveți nevoie de bogății, puteți începe prin a face ceea ce faceți cu suflet, cu iubire. Nu vă mai plângeți, că situația nu se va schimba cu plâns și agresivitate față de ceilalți .

Femeia a cedat psihic din prima zi deoarece nu era ambientul perfect pentru ea,  și cum nu era îndeajuns, l-a bătut până ce bietul om a decedat. Dacă va așteptați doar să ștergeți la f#nd și să gătiți, vă înșelați amarnic!

„Am primit un cuțit în braț de la un bătrân. Trebuia să îl bat, să îl ucid?“ 

 

Am primit un cuțit în brațul drept de la un bătrân. Ce trebuia să fac, să îl bat, să îl ucid ?  Fiind un bolnav ce suferea de un Alzheimer avansat și demență senilă în stat avansat, am reușit să îl potolesc și să îl ajut. În primele 2 luni voia să mă tot ucidă ... am lucrat cu el 2 Ani !!! Și datorită faptului că am rezistat psihic mi-am căpătat o bună reputație în agenție și sunt în primi 10 cei mai buni din agenție (...).

Eu am un mesaj simplu pentru toate badantele Românce din Italia: Dacă nu va place această meserie, căutați altceva pentru că acești oameni în vârstă au fost "cineva" în viață lor ca să ajungă să își permită un badant, deoarece sunt costuri foarte mari și destul de puțini își permit. Restul își pierd viețile prin azile și merită respectați pentru că datorită acelor "cineva" astăzi aveți tot ce vreți și, mai presus de asta, există meseria de "badant". Altfel multe/mulți în mod normal eram cu toții la cules de căpșuni.

„Sunt pline știrile Italienilor de români, pentru că noi ne credem mai buni ... nu, suntem ultimii“

 

Am lucrat 1 an și jumătate pentru bunicul directorului de la Clarks, firma de papuci renumită în toată lumea, el fiind la viață lui director de spital cu oraș de 400.000, și sunt mândru că am avut ocazia cel puțin să cunosc aceste persoane și mulți alții, care în viață lor au fost "cineva" nu badanti români cu aere de Buftea și mofturoși din cale afară care se simt "mari" fără să fi făcut ceva în privința asta.

Eu nu vă urez să vă fie rușine, doar vă aduc aminte că în Italia legea funcționează și vă urez ani buni de pușcărie! Respect tuturor badanților care lucrează cât de cât să ajungă acel cineva prin bun și corect merit. Sunt pline știrile Italienilor de români, pentru că noi ne credem mai buni ... nu, nu suntem, suntem de fapt ultimii în Europa și poate, cine știe ... în lume. Puteți să dovediți că sunteți mai mult prin a respecta mâna ce vă hrănește...așa, pentru început“, a scris Bogdan pe pagina sa de Facebook, mesajul său devenind viral pe rețelele de socializare.

2. -imagine fara descriere- (bogdan_badant_italia.PNG)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel