Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Primele doze de vaccin anti-COVID-19 vor ajunge în ianuarie. Ministrul sănătăţii, despre vaccinarea masivă
WhatsApp
Vaccinul anti-COVID-19 nu va fi obligatoriu în Italia, dar că va exista o campanie masivă "de persuasiune", spune ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza. Dozele de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să înceapă să sosească în Italia la sfârșitul lunii ianuarie și vaccinarea nu va fi obligatorie în această țară, dar va exista o companie pentru a convinge cât mai mulți oameni să se vaccineze, în timp ce unii virusologi susțin că ar fi prea devreme pentru vaccinare cu datele disponibile în prezent, scrie luni, 23 noiembrie, agenția EFE.

''Italia trebuie să încerce să obțină imunitatea colectivă și din acest motiv o vaccinare masivă anti-COVID se va realiza prin persuasiune'', a spus Roberto Speranza, ministrul italian al sănătății, la emisiunea 'Che tempo che fa' a postului RAI3.

''Cred că printr-o campanie reală vom putea încerca să obținem imunitatea colectivă fără a pleca de la obligativitate, dar este o evaluare pe care o vom face pe parcurs'', a adăugat el. Premierul italian, Giuseppe Conte, a declarat săptămâna trecută că este în curs de pregătire un plan național pentru garantarea securității și distribuției viitorului vaccin. De asemenea, va fi supus aprobării parlamentului italian un plan cu ''criteriile și prioritățile'' care vor fi avute în vedere în procesul distribuției dozelor de vaccin.

În acest timp, unul dintre cei mai importanți virusologi italieni, Andrea Crisanți, directorul Laboratorului de Microbiologie și Virusologie al Spitalului din Padova, a provocat controverse după ce a manifestat o opinie împotriva vaccinării. ''Pe baza cunoștințelor pe care le avem astăzi, eu nu mă voi vaccina'', a spus Crisanți. El a continuat afirmând că nu se va vaccina împotriva COVID-19 ''atât timp cât datele privind eficacitatea și siguranța vaccinului nu sunt disponibile atât pentru comunitatea științifică cât și pentru autoritățile care reglementează distribuția acestuia''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel