Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Patronul de tutungerie care a împușcat și ucis un hoț moldovean a fost achitat. Nu a fost "exces de legitimă apărare"
WhatsApp
Proprietarul tutungeriei care a împușcat și ucis un hoț moldovean a fost achitat în instanță, la doi ani după incident. 

Procurorul din Ivrea a închis ancheta împotriva lui Franco Iachi Bonvin, după mai bine de doi ani de la incident.  

Bărbatul în vârstă de 69 de ani, proprietarul unei tutungerii din Pavone Canavese, a împușcat și a ucis unul dintre cei trei hoți care încercau să spargă magazinul său.

Proprietarul tutungeriei a fost acuzat de exces de legitimă apărare

 

Potrivit anchetatorilor, incidentul s-a petrecut în noaptea dintre 6 și 7 iunie 2019. După ce i-a surprins pe hoți, Franco Iachi Bonvi a tras mai multe focuri de sus, din locuința situată chiar deasupra magazinului.

Unul dintre gloanțe a fost mortal pentru Ion Stavila, un moldovean în vârstă de 24 de ani. Cei doi complici care erau cu victima au fugit.

Există doi suspecți: un conațional în vârstă de 27 de ani care nu este de găsit și un alt complice care, după doi ani, nu a fost încă identificat, relatează Torino Today.

Cazul a inflamat opinia publică

 

La vremea respectivă, cazul lui Ion Stavilă a adus în atenția opiniei publice controversele pe marginea pachetului legislativ privind legitima apărare, promovat intens de Matteo Salvini.

Inițial, proprietarul tutungeriei a susținut că a fost nevoit să folosească pistolul pentru a se apăra, însă autopsia a dezvăluit că hoțul a fost împușcat în spate, de la o distanță destul de mică, neexistând urme de luptă. Glonțul i-a intrat în spate, a trecut prin inimă și a ieșit prin piept. Se pare că proprietarul nici nu a coborât din casă și a tras de la balcon, relatează lastampa.it.

Întrebat despre acest caz, Matteo Salvini vicepremier pe atunci, a fost vehement: "Foarte bine, eu sunt de partea proprietarului. A fost legitimă apărare". În apărarea criminalului au sărit și locuitorii din Pavone Canavese, care au organizat un marș de susținere la care au participat peste 2.000 de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel