Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Om de afaceri, înşelat de o româncă prin metoda "Man in the middle". L-a păgubit de 20.000 de euro
WhatsApp
O româncă în vârstă de 41 de ani a înșelat un om de afaceri din Veneția cu suma de 20 000 euro, prin metoda „Man in the middle” (trad. omul din mijloc). Această metodă constă în accesarea în mod fraudulos a căsuței de email a unei persoane și posibilitatea de accesare astfel a unor date personale extrem de importante, scrie Il Gazzettino.

Garda Financiară Italiană, sub coordonarea Parchetului din Milano, a blocat o fraudă informatică pusă la cale de o femeie româncă rezidentă în provincia Padova, victimă fiind un întreprinzător venețian.

Femeia a folosit metoda „Man in the middle”, ce constă în accesarea ilegală a căsuței de mail a unei posibile victime, în căutarea unor mail-uri în care un vânzător îi transmite clientului o factură sau un alt document comercial, care conține datele bancare ale contului pe care se va efectua plata. Infractorul monitorizează apoi mail-urile schimbate între victimă și vânzător, activitate care se poate întinde și pe mai multe luni de zile, în așteptarea mesajului care conține codul IBAN pentru efectuarea plății. Imediat ce mail-ul cu datele de plată ajunge, infractorul cibernetic schimbă codul IBAN al vânzătorului cu cel personal, în așa fel încât persoana vătămată face plata direct în contul său. Apoi, banii, odată ajunși la persoana care a pus la cale înșelătoria, sunt scoși fie prin mai multe transferuri bancare în conturi străine, fie direct, prin prelevare imediată cu mai multe carduri bancare asociate aceluiași cont.

Același lucru s-a întâmplat și întreprinzătorului venețian. Bărbatul făcuse o plată de 20 000 Euro, ce reprezenta valoarea unui autoturism, către o reprezentanță auto din regiunea Veneto, dar banii nu au ajuns niciodată la destinatar, deși operațiunea apărea ca fiind încheiată cu succes.

Garda Financiară a reușit să demaște infracțiunea, iar în așteptarea hotărârii Parchetului din Milano, care are competență în relația cu filiala unde era contul deschis, au blocat contul infractoarei. Așadar, în momentul blocării contului, a fost pus și sechestru penal pe suma care a fost mai apoi restituită victimei, iar românca riscă o condamnare de până la 3 ani de închisoare, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel