Italia. O îngrijitoare a furat 16.000 de euro de la batrână: "Am dat banii unui copil bolnav de cancer"
Autor: Liviu Ludovic pe 9 apr 2021, 16:49 | Internațional

Foto ILUSTRATIV

O îngrijitoare este judecată în Italia, după ce a furat nu mai puțin de 16.000 de euro de la bătrâna pe care o îngrijea. 

O femeie îngrijitoare din Republica Moldova este judecată în Italia pentru furt, după ce a utilizat cartea de credit a bătrânei asistate și a sustras în decursul unui an suma de 16.000 de euro. Femeia și-a recunoscut vinovăția și a declarat că banii i-a folosit pentru tratamentul unui copil bolnav de cancer. Potrivit publicației Corriere Adriatico, la sfârșitul lunii aprilie va merge fața judecătorilor pentru depune mărturie.

Rudele bătrânei au sesizat că dispar bani de pe card

 

Femeia, în vârstă de 46 de ani, lucra de mult timp ca îngrijitoare la Pesaro (Marche). Ea a recunoscut că a sustras bani de la bătrâna de 80 de ani pe care o îngrijea. Rudele bătrânei au observat că din contul acesteia dispar regulat sume de bani și au făcut o plângere la carabinieri. Astfel, s-a constatat că îngrijitoarea și-a însușit aproape 16.000 în curs de un an. 

Îngrijitoarea le-a spus polițiștilor că nu și-a cumpărat nimic pentru ea, ci i-a folosit pentru a trata un copil cu cancer din țara ei natală. Această poveste nu a salvat-o de acuzația de utilizare ilegală a cardurilor de credit. 

Totul a început în luna septembrie 2018. Atunci a fost înregistrată prima retragere de numerar făcută de badantă la una din sucursalele băncii Unicredit. Au urmat apoi o serie de retrageri regulate, ultima fiind efectuată pe de 2 octombrie 2019. Pe 1 octombrie femeia a retras 850 de euro, iar în ziua următoare 300. Acestea au fost ultimele retrageri, deoarece membrii familiei bătrânei au sesizat de lipsa banilor și au mers direct la carabinieri. Pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi din preajma bancomatului s-a putut vedea cum îngrijitoarea s-a prezentat de mai multe ori pentru a retrage bani.

Avocata badantei, Alessandra Rossi, a cerut negocierea pedepsei în urma recunoașterii vinovăției. Următoarea ședință în fața judecătorului va avea loc la sfârșitul lunii aprilie. Totodată, îngrijitoarea s-a angajat că va returna banii furați.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri