Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia: O familie de români, gest impresionant pentru un patron italian: „Am avut norocul să întâlnesc trei îngeri“
WhatsApp
O tânără familie de români din Campodarsego a ajuns pe primele pagini ale ziarelor din Peninsulă pentru un gestul lor. Deși românilor li s-a părut un gest absolut firesc, carabinierii au fost impresionați de onestitatea lor.

Mai exact, Anca, soțul și copilul lor au găsit un portofel pe stradă. Numi că în loc să și-l însușească, așa cum, probabil, ar fi făcut mulți, românii au mers la cea mai apropiată stație a carabinierilor și l-au predat autorităților.  În interior, erau 3.245 de euro. 

„Nu am făcut nimic special. Suntem oameni cinstiți și când am văzut acel portofel nu am ezitat să-l returnăm. Ne-am gândit cât de rău îi este proprietarului care l-a pierdut", a explicat Violeta Anca, o româncă în vârstă de 32 de ani, care a găsit portofelul.

Deținătorul portofelului pierdut este un bărbat din Chioggia în vârstă de 51 de ani. „Sunt mândru că am cunoscut oameni cu această sensibilitate și onestitate. Am avut norocul să întâlnesc trei îngeri. Tot ce pot face este să vă mulțumesc și să vă doresc o viață plină de satisfacție", le-a transmis Andrea Tiozzo Ambrosi, cel care își pierduse portofelul.

Italianul este proprietarul unui restaurant cu fructe de mare din Adria. Pentru că a fost impresionat de gestul românilor, acesta a vrut să îi răsplătească. Românii însă au refuzat recompensa lui, astfel că italianul a făcut și el un gest surprinzător pentru cei care i-au găsit portofelul:  „I-am invitat să petreacă un weekend într-un hotel din Sottomarina și să se bucure de o cină cu pește în restaurantul nostru. Este minimul comparativ cu gestul lor. Sunt mândru că am întâlnit oameni cu această sensibilitate și onestitate", a adăugat  Tiozzo, informează lapiazzaweb.it.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel