Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Muncitori ROMÂNI, EXPLOATAȚI de fermieri. Au DEPUS plângere la Ambasadă
WhatsApp
Mai mulţi fermieri italieni din provincia Macerata au intrat în atenţia forţelor de ordine din Peninsulă, după ce muncitorii români i-au dat în vileag la Ambasada României din Roma.
Franța. Folosirea pesticidelor pentru sfeclă de zahăr a fost interzisă de o decizie a unei instanțe a Uniunii Europene / FOTO GENERIC

Ancheta a scos la iveală faptul că nouă muncitori, în majoritate români, erau puşi să lucreze ca păstori 15 ore şi jumătate pe zi, şapte zile din şapte.

Muncitorii erau obligaţi să aibă grijă de animale de la 06.30 până la ora 22.00.

Erau plătiţi cu doar doi euro şi jumătate pe euro, mult sub limita prevăzută de lege, nu aveau contracte corespunzătoare şi nu aveau asigurări medicale. De asemenea, muncitorii nu erau echipaţi corespunzător şi nu erau instruiţi în legătură cu ceea ce aveau de făcut.

Proprietarii fermelor sunt cercetaţi sub control judiciar, iar oamenii legii le-au pus sechestru pe bunuri în valoare de 94.000 de euro, relatează Observator. În plus, s-a stabilit ca fermele vizate să-şi restrângă activitatea şi să continue să acţioneze sub conducerea unor administratori desemnaţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel