Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Moştenire de 3,7 milioane de euro pentru o badantă de la femeia pe care o îngrijea
WhatsApp
O femeie în vârstă de 96 de ani din Genova a lăsat în testamentul său 25 de milioane de euro spitalelor şi mai multor asociaţii și 3,7 îngrijitoarei sale, scrie ilsecoloxix.it.
Foto ILUSTRATIV

Marisa Cavanna a murit pe 9 decembrie, în testamentul ei dorea să lase totul la 16 spitale de pe teritoriul genovez. Era o doamnă rezervată de 96 de ani.

A mulțumit medicilor și și-a amintit „lungul șir” al foștilor studenți. Pentru că până la pensionare Marisa Cavanna fusese profesor de literatură.

În testament, femeia a lăsat în jur de 25 de milioane de euro către 16 spitale, multe din teritoriul genovez, precum spitalul Gaslini.

Cuantificarea activelor nu este încă finalizată și există o mare confidențialitate. Cei care au cunoscut-o își amintesc confidențialitatea extremă și reticența ei de a apărea, în special în actele caritabile „de a face și de a nu vorbi”. 

 

Moştenire uriaşă pentru badanta sa

 

Departe de cercurile lumești, foarte religioasă, nu se căsătorise niciodată și, chiar și pentru vârsta ei, trăise ultima oară destul de retrasă. A murit ajungând foarte lucidă până aproape în ultimele zile, spun. Scrisese propriul necrolog, lăsându-l într-un plic sigilat, cu un ultim rămas bun plin de afecțiune și recunoștință pentru mulți. S-a încheiat, așa cum am menționat, cu „o amintire emoționantă a lungului șir de foști studenți”, motivul bucuriei vieții. Testamentul holografic, pe de altă parte, era gata din 2012.

Pe lângă actele de caritate şi moştenirea lăsată mai multor centre medicale, asociaţii şi ONG-uri, moștenirea doamnei Cavanna include și nepoata (fiica fratelui), câțiva prieteni, inclusiv curatorul care după 30 de ani i-a dat încă un bonus și a fost destul de uimit de moștenire. Nu a uitat însă de îngrijitoarea căreia i-a lăsat 3,7 milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel