Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Mărțișorul, sărbătorit la Roma. Unde sunt așteptați românii
WhatsApp
Pe 1 martie 2019, românii din Italia sărbătoresc Mărțișorul la Roma, printr-un eveniment organizat de un grup de profesori de limbă, cultură și civilizație românească în colaborare cu Ambasada României în Italia, Institutul Cultural Român din București, Accademia di Romania și Institutul Limbii Române. 

Pe 1 martie 2019 elevi români de la școlile din Lazio, împreună cu elevi italieni de la Liceul Primo Levi din Roma, vor sărbători Mărțișorul, inclus pe lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității în decembrie 2017.

Evenimentul "Mărțișor - Legenda primăverii" este organizat de un grup de profesori de limbă, cultură și civilizație românească în colaborare cu Ambasada României în Italia, Institutul Cultural Român din București, Accademia di Romania in Roma și Institutul Limbii Române și se va desfășura în Galeria de Artă a Accademia di Romania in Roma (Viale delle Belle Arti 110).

Cu această ocazie, în cadrul expoziției de mărțișoare realizate de către copii și profesori implicați în cursul LCCR, vor avea loc ateliere de creație a mărțișorului, ateliere de scriere caligrafică și ateliere de lectură creativă din poveștile lui Ion Creangă. Expoziția va putea fi vizitată vineri, 1 martie 2019, în intervalul orar 18:30 – 19:30.

Copiii și profesorii reuniți la atelierul de mărțișor vor împărtăși cu colegii din alte școli tehnicile folosite în realizarea mărțișorului, îmbinând lucrul cu vizionarea unor momente artistice de teatru, poezie și cântece de primăvară.

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel