Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia impune un „cordon sanitar“ cu mai multe ţări: România, vizată de măsuri
WhatsApp
Provinciile Uglia și Campania din sudul Italiei impun carantina pentru călătorii care se întorc din Spania, Grecia și Malta, din cauza riscului pentru răspândirea coronavirusului. Deja, această măsură îi vizează pe români și bulgari.
sursa foto: Flickr.com

Italia a impus un cordon sanitar cu unele ţări, refuzând intrarea călătorilor din Kosovo, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Macedonia de Nord şi Republica Moldova. Cetăţenii care provin din Bulgaria şi România trebuie să rămână în carantină şi starea lor de sănătate trebuie monitorizată.Călătorii care vor sosi din Croaţia vor trebui, de asemenea, să se autoizoleze.

Carantina este de acum obligatorie în regiunile Puglia (sud) şi Campania (sud) pentru cetăţenii care se întorc din Spania, Grecia şi Malta. Autoritățile locale din Sicilia pregătesc aceeași măsură: instituirea carantinei de două săptămâni pentru cetățenii care vin din zonele considerate de risc. Preşedintele regiunii Emilia-Romagna (centru) urmează să semneze miercuri un decret care impune testarea tuturor călătorilor din aceleaşi trei ţări. 

Autorităţile sanitare din aceste regiuni din Italia se tem de un nou val de contaminări provocat de turiştii care au frecventat plajele, petrecerile şi locurile publice în ţări din zona Schengen, în prezent mai expuse la virus.

În acest timp, guvernul central pregăteşte noi măsuri pentru a preveni o reapariţie a virusului care afectează mai multe ţări europene, în principal Spania, informează presa italiană, relatează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel