Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. BONUS de 500 de euro pe sfârșit de an: Cine l-ar putea primi. Cererea lui Conte, analizată de Guvern
WhatsApp
Ideea unui bonus de 500 de euro pentru cei care au fost cel puțin două săptămâni disponibilizați în 2020 vine de la Palazzo Chigi. Miniștrii analizează însă cu reținere propunerea premierului Conte.
conte_italia

Un bonus de Crăciun de 500 de euro pentru cei care au fost concediați și au fost șomeri cel puțin două săptămâni în 2020. Ideea vine direct de la Palazzo Chigi și este o reeditare clară a bonusului Befana pe care Giuseppe Conte l-a propus în 2019 împreună cu stimulentul la plăți electronice, care ulterior a fost amânat. Și astăzi, explică La Stampa, propunerea bonusului pentru cassintegrati (n.r. neangajați) riscă să  aibă aceeași soartă. 

Bonus de sfârșit de an de 500 de euro 

 

La Stampa relatează că propunerea pentru un bonus de Crăciun de 500 de euro pentru cei care au suferit de pe urma disponibilizărilor a ajuns vineri pe masa miniștrilor, chiar înainte de miezul nopții și, după șapte ore de dezbateri online pe marginea discuțiilor pentru cel de-al patrulea Decret, Guvernul lucrează la amânarea termenelor de impozitare pentru noiembrie și decembrie (impozitul pe venitul personal, declarația de impozitare și TVA), iar propunerea lui Conte ajunge pe masă, dar nu este primită cu entuziasm de cei prezenți la întâlnire, adică cei trei deputați ai lui Gualtieri - Pd Antonio Misiani, grillina Laura Castelli, Maria Cecilia Guerra din Leu - și managerul economic al Italia Viva, Luigi Marattin.

Ideea lui Conte este de fapt scumpă (ajunge la 1,7 miliarde de euro) și ar trebui să ajungă în buzunarele șomerilor prin INPS, acuzați în prezent de întârzieri birocratice care i-au obligat pe mulți să aștepte luni de zile pentru a primi cecul. În plus, din cele opt miliarde care urmează să fie angajate în decretul de ajutor, cinci vor fi deja utilizate pentru amânări de impozite: cu bonusul de sfârșit de an pentru șomeri, pentru celelalte categorii ar rămâne doar o mică modificare, informează Today.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel