Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Aproape 17% din cazurile de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Draghi: „Pandemia nu s-a terminat“
WhatsApp
Varianta Delta a coronavirusului şi o sub-variantă a acesteia, denumită Kappa, au crescut ca pondere în totalul noilor cazuri de COVID-19 în Italia, ele ajungând la aproape 17% din cazuri în această ţară, a anunţat vineri Institutul naţional de sănătate italian (ISS), potrivit Reuters. 

Varianta Delta (varianta indiană) devine dominantă, a atenţionat această instituţie. ''Procentul cazurilor de infectare cu variantele Delta şi Kappa a crescut de la 4,2% în luna mai la 16,8% în iunie'', precizează ISS. ''Monitorizarea noastră epidemiologică arată un tablou în evoluţie rapidă care confirmă că şi în ţara noastră, la fel ca în restul Europeni, varianta Delta a virusului devine dominantă'', explică Anna Teresa Palamara, directoare a Departamentului pentru boli infecţioase al ISS.

Deocamdată, cea mai răspândită variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 în Italia rămâne Alpha (varianta britanică), cu 74,9% din noile cazuri de COVID-19. Italia, ţară unde coronavirusul a provocat de la începutul pandemiei 127.380 de decese, a înregistrat vineri 927 de noi cazuri de COVID-19.

Premierul italian Mario Draghi s-a arătat şi el îngrijorat de progresia variantei Delta, atrăgând atenţia că ''pandemia nu s-a terminat''. Tot vineri, institutul german de boli infecţioase Robert Koch a anunţat că varianta Delta, responsabilă pentru mai mult de 95% din noile cazuri de COVID-19 în Marea Britanie şi care acum atacă Europa continentală, reprezintă la ora actuală circa 15% din noile infectări în Germania.

Variantă indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumită de OMS varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel