Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Anchetă în cazul românilor umiliți la muncă: „Am fost tratați ca niște sclavi”
WhatsApp
Trei directori din cadrul unei firme de mobilă din Italia sunt acuzați de exploatarea prin muncă a mai multor români, faptă considerată infracțiune. Procurorii au deschis o anchetă și vor să afle fiecare detaliu de la angajați.
Românii, atrași de salariile din Italia și Anglia

Procurorii italieni au deschis o anchetă privind exploatarea prin muncă a românilor de la o cunoscută fabrică de mobilă, scrie La Repubblica. Potrivit primelor date din anchetă, muncitorii români din Settimo Torinese au fost tratați ca niște sclavi. Fără program fix de lucru, fără repaos, în condiții care de natură să le afecteze sănătatea.

Astfel, românii nu au mai suportat chinul și au făcut plângere penală.

„Nu aveam un program fix, depindea de numărul de livrări de mobilă pe care trebuia să-l facem. În fiecare dimineaţă, la 6:00, trebuia să fii în depozit la Settimo Torinese. Apoi munceai toată ziua, ultima perioadă de timp fiind cea de la 20:30, dar înainte de 21:00 sau 22:00 nu terminai aproape niciodată.”, este mărturia unuia dintre angajații români, citat de sursa menționată.

Principalii vinovați sunt trei directori ai companiei. Ei se scuză și spun că nu există nicio dovadă în sensul celor reclamate. Au declarat procurorilor că au aplicat metodele de la Roma, unde se află sediul central al firmei.

 

 Italia. Munictori români, exploatați prin muncă. Ce spune avocata care îi reprezintă

 

Cu toate acestea, lucrătorii români au apelat la o avocată care a explicat în ce constă infracțiunea comisă de reprezentanții firmei de mobilă.

„Comportamentele  reclamate de de clienții mei sunt foarte grave. Unii au fost nu numai exploatați, ci și expuși la condiții de lucru care le afectează sănătatea fizică și psihică. I-au tratat ca pe niște sclavi”, a precizat avocata Caterina Biafora, relatează sursa citată.

Potrivit Codului Penal italian, directorii companiei acuzați riscă până la trei ani de închisoare. Angajații români spun că vor cere daune morale pentru umilințele la care au fost supuși.

[citeste si]

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel