Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. 3 badante arestate pentru maltratare: Bătrânele implorau ajutor printre lacrimi, în timp ce erau bătute și înjurate (VIDEO)
WhatsApp
Mai multe vârstnice internate într-un azil de bătrâni au fost bătute de badantele angajate pentru  le îngriji. În timp ce li se efectua igiena, bătrânele erau  plesnite, insultate, amenințate și blestemate de către operatori, în ciuda strigătelor de durere, lacrimi și rugăminți.  

Trei lucrători sociali și de sănătate ai unui azil pentru bătrâni din Varazze, în provincia Savona, au fost arestați de Garda di Finanza sub acuzația de violență și maltratare a mai multor oaspeți ai facilității.

Femeile, toate italiene în vârstă de 48, 58 și 64 de ani, sunt arestate la domiciliu. Investigațiile au relevat că pacientele erau bruscate în timpul efectuării igienei personale și când li se schimbau hainele. Lovituri de palme însoțite de insulte, amenințări și înjurături pronunțate de cei trei operatori, în timp ce bătrânele strigau de durere și, în lacrimi, le implorau pe femei să înceteze.

„Bătrânii au fost amenințați că vor rămâne fără mese, și li s-a expus riscul de a fi legați de pat și bătuți, doar pentru că au „deranjat” operatorii cu cererile lor de asistență, care erau mai mult decât legitime în atribuțiile de lucru ale celor trei arestați”, explică Garda di Finanza, potrivit Fanpage.

 

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel