Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. 25 de români bolnavi de COVID după o întâlnire între familii: Două persoane, între care și un copil, spitalizate
WhatsApp
O întâlnire între mai multe familii de români a dus la infectarea cu coronavirus a 25 de persoane și spitalizarea a doi dintre aceștia, printre care și o fetiță. Ei sunt internați în spitalele din Terni și Perugia. 

O întâlnire între mai multe familii de origine română din Montegabbione, la locuința uneia dintre ele, a fost fatală. După întâlnire, cei 25 de membri prezenți au descoperit că au fost infectați cu covid-19. Nici unul dintre ei nu fusese vaccinat.

Două persoane au fost spitalizate, una în Terni (pe secția de boli infecțioase) și o fetiță a fost internată în Perugia.

"Situația - a precizat unitatea sanitară Umbria 2 - este bună și se află sub control. Nu există îngrijorări. Au fost efectuate toate investigațiile epidemiologice cerute în acest caz, a fost efectuată urmărirea contacților și a fost dispusă izolarea la domiciliu a acestora. Facem apel la toată lumea să respecte regulile elementare de siguranță, cum ar fi distanțarea socială și utilizarea măștilor", au transmis medicii care îi îngrijesc pe români.

 

Certificatul verde, obligatoriu în Italia pentru toți angajații din sectorul public și privat

 

Certificatul sanitar COVID-19 este obligatoriu în Italia pentru toţi angajaţii, atât în sectorul public cât şi în cel privat, o măsură menită să încurajeze vaccinarea, dar care se loveşte de opoziţia a milioane de salariaţi, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Pentru a încuraja vaccinarea, executivul a anunţat, cu o lună în urmă, cu aprobarea partidelor majorităţii sale din legislativ, extinderea obligativităţii certificatului sanitar pentru toată lumea la locul de muncă.

Angajaţii care nu se conformează acestei reguli riscă suspendarea salariului şi o amendă dacă sunt prinşi la serviciu fără preţiosul document. Ei nu pot invoca telemunca pentru a se sustrage, în timp ce angajatorii care nu fac controale riscă şi ei amenzi.

Conform unei estimări, circa 250.000 din cei 3,2 milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vaccinaţi (7,8%), în timp ce în sectorul privat numărul nevaccinaţilor urcă la aproximativ 2,2 milioane din totalul celor 14,6 milioane de angajaţi (15%). Prin urmare, eventuale perturbări de activitate în urma aplicării sancţiunilor pentru refuzul folosirii certificatului sanitar creează riscuri şi pentru redresarea economiei, după ce anul trecut PIB-ul Italiei a scăzut cu 8,9%.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel