Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia: Un tânăr român, PRIMUL admis la Facultatea de Medicină din Italia din peste 60.000 de concurenți
WhatsApp
Un tânăr român, fiul unor medici stabiliți în Italia în urmă cu 13 ani, a reușit să intre primul la Facultatea de Medicină din Milano, deși concurența era colosală: peste 60.000 de tineri au dat și ei examen.

Un tânăr român a obținut cea mai mare notă la admiterea națională pentru Medicină, în Italia, potrivit Digi24. La concurs au fost peste 60.000 de participanți, dar cel mai bun rezultat l-a obținut Norbert Kereszteny, de 19 ani, născut în Sighet.

Studentul și-a asigurat un loc la Universitatea din Milano, unde nu va plăti nicio taxă pentru că a reușit să ia și Bacalaureatul cu nota 10. La Medicină, românul a luat un punctaj de 82,4 dintr-un maxim de 90.Deși a făcut liceul de matematică-informatică, a vrut să-și încerce totuși șansa la Medicină. A început să învețe cu doi ani înainte, așa că, în ciuda emoțiilor, știa că are șanse să fie printre primii.


„Testul durează 100 de minute și presupune 60 de întrebări, dintre care 10 de logică, 12 de cultură generală, 18 de biologie, 12 de chimie, 4 de matematică și 4 de fizică”, a povestit Norbert Kereszteny.

„Când m-am întors acasă, am descărcat soluțiile și îmi aminteam perfect toate răspunsurile pe care le-am dat, toate întrebările. În acel moment mi-am dat seama că va fi bine. Trebuie învățat tot ceea ce se poate despre un argument, de exemplu biologie sau chimie și trebuie să înveți să gândești”, explică Norbert Kereszteny într-un interviu acordat corespondentului Digi24 în Italia.

Deși au fost peste 60.000 de concurenți pe aproape 12.000 de locuri, tocmai concurența l-a motivat pe tânărul român.

Familia Kereszteny a plecat din România în urmă cu 13 ani. Și părinții tânărului sunt de asemenea cadre medicale. El spune că pasiunea pentru medicină a moștenit-o de la ei. 

„Mă simt bine în România, mă bucur că sunt de acolo și încă mi-e dor de România. Întotdeauna mi-a fost dor“, a mai spus el în interviula cordat Digi24. Mai mult, el nu exclude posibilitatea de a veni să lucreze într-un spital din România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel