Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Turişti americani, condamnaţi la închisoare pe viaţă după uciderea poliţistului Rega. Văduva sa a plâns când a aflat verdictul - VIDEO
WhatsApp
Doi americani au fost condamnați miercuri pentru uciderea unui ofițer de poliție italian în 2019 - și fiecare a primit o condamnare pe viață în închisoare, scrie New York Post.
Turişti americani, condamnaţi pe viaţă pentru uciderea unui poliţist italian (captura video New York Post)

Un juriu de la Roma i-a găsit pe Finnegan Lee Elder, în vârstă de 21 de ani, și pe Gabriel Natale-Hjorth, în vârstă de 20 de ani, vinovați de omucidere, tentativă de extorcare și alte infracțiuni în cazul vice-brigadierului Mario Cerciello Rega.

Rega a fost înjunghiat de 11 ori de Elder după ce a consumat droguri, iar Natale-Hjorth a ajutat la ascunderea armei crimei, a constatat juriul. Conform legislației italiene, un complice poate fi acuzat și de crimă.

Inculpații au susținut că nu știau că victima era polițist și au susținut că au acționat în autoapărare.

Văduva ofițerului ucis a plâns când a fost pronunțat verdictul.

Tatăl lui Elder a exclamat: „Finnegan, te iubesc!”

Rega, în vârstă de 35 de ani, și un partener au fost chemați să investigheze o tentativă de extorcare, după ce tinerii americani ar fi sustras un telefon mobil de la un pretins traficant de cocaină de stradă - care ar fi luat banii fără a furniza droguri. Curtea a aflat că adolescenții de atunci au folosit telefonul pentru a stabili o întâlnire pentru a-și recupera banii.

Turiștii din California au spus că au crezut că Rega și partenerul său, Andrea Varriale, care purtau haine civile, erau tâlhari care îi atacau pe o stradă întunecată, apoi a urmat lupta.

Elder a mărturisit că se temea că ar fi fost aproape să fie sugrumat de victima sa, înainte să-l înjunghie în mod repetat.

Procesul s-a rezumat în mare măsură la mărturia lui Varriale împotriva suspecților și a fost o știre pe prima pagină în Italia, întrucât țara a plâns uciderea unui ofițer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel