Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Regiunile cer revenirea la restricţiile DRASTICE din primăvară: "Suntem la un pas de tragedie!"
WhatsApp
Regiunile fac presiuni pentru a obține noi măsuri, chiar și drastice, iar guvernul evaluează o reducere a tuturor activităților neesențiale pentru a scădea numărul de infecții din Covid 19.

Infectările de COVID-19 cresc în mod accelerat și Giuseppe Conte a decis, de asemenea, să schimbe ritmul. Alegerea de a aștepta o săptămână pentru a monitoriza situația și efectele măsurilor luate deja în acest moment ar putea provoca întârzieri prea mari în gestionarea situației de urgență.


Un nou Decret ministerial


Primul-ministru în această a doua parte a situației de urgență a condus aripa prudentă și precaută a guvernului, reticentă în a restrânge prea mult regulile antivirus pentru a nu deteriora în continuare economia. Dar acum, numărul persoanelor infectate și internate la terapie intensive alarmează Palazzo Chigi, unde în aceste ore s-a reluat munca pentru noi măsuri de restricționare.

Regiunile presează guvernul și chiar ministrul Roberto Speranza, care a convenit ultimele ordonanțe cu guvernatorii, este mai mult ca oricând convins că regulile trebuie înăsprite.

O decizie finală va fi luată după analizarea ultimelor date din buletinul zilnic și monitorizarea săptămânală, dar tehnicienii de la Palazzo Chigi lucrează deja la un nou Decret ministerial.


De Luca: „La un pas de tragedie”


După starea de alertă decretată de guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, cererea de blocare totală a fost avansată şi de guvernatorul Campaniei, Vincenzo De Luca:

„Suntem la un pas de tragedie, cerem imediat blocarea: facem ceea ce am făcut în Martie, închidem 30 -40 de zile”, a spus De Luca.

Președintele din Lazio, Nicola Zingaretti, îndeamnă la „evaluarea eficacității măsurilor deja luate”.

 

Ipotezele din teren pentru închidere


Cu o linie deja definită: să pleci de acasă doar la serviciu și să mergi la școală, deși într-o manieră eșalonată.

De fapt, rămâne nevoia de a ușura transportul public, considerat de oamenii de știință ca fiind unul dintre principalii răspânditori ai virusului.

Ipoteza predominantă prevede o închidere la ora 21:00 pe întreg teritoriul național, închiderea sălilor de sport, piscinelor, barurilor, restaurantelor și închiderea magazinelor în weekend.

Dar există alte posibilități care sunt luate în considerare, inclusiv o limitare mai ușoară pentru magazine și un timp de închidere de la ora 22:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel