Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Condamnare pentru românca implicată în dispariţia lui Damiano Oriolo. Trupul său, de negăsit după patru ani de căutări
WhatsApp
Cazul lui Damiano Oriolo, pensionarul de 78 de ani dispărut din Lappano în 2017, pare departe de a fi rezolvat. Românca acuzată iniţial că l-ar fi ucis şi-a primit condamnarea pentru tâlhărie.

Angelica Melania Şerban, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnată la cinci ani și patru luni de închisoare.

Salvatore Carpino, de la Judecătoria din Cosenza, a luat decizia la finalul procesului cu procedură prescurtată, românca fiind acuzată că l-a jefuit pe Damiano Oriolo, bătrânul care a dispărut din Lappano în aprilie 2017.

Procurorul ceruse iniţial o pedeapsă de 18 ani și 6 luni de închisoare pentru Angelica Şerban, dar femeia a fost achitată de acuzația de crimă, fiind deja exclusă de judecătorii care acceptaseră argumentele apărării formulate de avocatul ei.

Corpul lui Oriolo nu a fost niciodată găsit.

Angelica Melania Şerban mai are de plătit şi o amendă de 1200 de euro.

Șerban este acuzată de jaf în complicitate cu alte persoane neidentificate, pentru că a furat suma de 350 de euro și telefonul mobil de la bătrân.

Amintim că în acest caz, anchetatorii au avut mai multe nelămuriri întrucât nu existau probe evidente. Damiano Oriolo părea să fi fost „înghițit” de pădure întrucât autoritățile îi găsiseră la acel moment doar mașina, un Opel Astra. Pe bancheta din spate avea portofelul gol și o grămadă de chei. Mașina, precum și restul obiectelor, au fost găsite într-o pădure din San Fili.

În același loc, după câteva zile, au fost găsite și ochelarii, pantalonii și pantofii pensionarului. Dar, de Damiano Oriolo, nicio urmă. De fapt, nici măcar câinii nu au adus indicii și piste de urmat pentru a ajunge la pensionar. Familia trăiește într-o stare permanentă de angoasă și frică din momentul dispariţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel