Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Badantă româncă, cercetată pentru omor după ce a semnat rețete de medicamente pentru bătrân
WhatsApp
O badantă româncă, în vârstă de 51 de ani, și fiul pensionarului pe care îl îngrijea, în vârstă de 39 de ani, sunt cercetați pentru ucidere voluntară după ce un medic, în vârstă de 67 de ani, din Campiano, în apropiere de Ravenna, a murit.

Potrivit anchetatorilor, rețetele pentru achiziționarea de medicamente psihiatrice au venit din partea medicului de familie. Însă nu acesta le-ar fi eliberat în săptămânile premergătoare morții sale subite. Mâna, sau mai bine zis, mâinile care semnau prescripțiile medicale, se pare că erau cele ale fiului bătrânului de 67 de ani și ale îngrijitorului care îl asistă de un an de zile, locuind în garsonieră din Campiano, în zona Ravenna, unde bărbatul după pensionare era practic izolat.

Acesta este rezultatul consultanței grafologice pe care procurorul adjunct Angela Scorza a făcut-o pentru a face lumină asupra decesului medicului care a murit în casa sa pe 28 mai anul trecut și pentru a înțelege dacă Stefano Molducci, în vârstă de 39 de ani, din Castrocaro, și badanta româncă sunt implicați. În prezent, amândoi sunt cercetați pentru ucidere voluntară.

 

Două farmacii locale au anunțat poliția

 

A fost făcută o autopsie și o consultația toxicologică, care, în ciuda faptului că a constatat o prezență importantă a benzodiazepinelor în corpul decedatului, a exclus ca administrarea medicamentului să fi putut produce un efect letal.

O concluzie care are în vedere și faptul că medicul obișnuia să ia constant acele medicamente, ajungând să aibă o toleranță mai mare decât în ​​mod normal. Astfel, în cauza morții, probabil atribuită edemului pulmonar acut și șocului cardiac, acele medicamente psihiatrice ar fi putut juca, de asemenea, un rol important. Se pare că medicul a fost deja internat cel puțin de două ori, în 2014, în urma abuzului de medicamente. Dar, în timp ce vechile rețete analizate de anchetatorii și de grafologul Ferrara Federica Rizzi s-au dovedit a fi autocompilate, cele mai recente nu i-ar purta scrisul de mână al medicului de familie.

Două farmacii locale au anunțat poliția după ce badanta româncă a cumpărat niște medicamente cu o frecvență neobișnuită. Ceea ce a dus la o percheziție țintită cu câteva zile înainte de moartea medicului, găsindu-se de fapt doze de benzodiazepine, dar în orice caz în cantități mai mici decât achizițiile făcute de badantă.

 

Badanta româncă i-a schimbat medicul de familie

 

Medicul de familie a observat că ceva nu este în regulă cu pensionarul, i s-a părut inconștient și când i-a spus la consultație, bătrânul a tăcut. Se pare că badanta româncă i-a schimbat medicul de familie și că scrisul de mână de pe rețete pare a fi a fiului victimei și al ei

Potrivit anchetatorilor, victima și fiul nu mai aveau relații foarte bune, iar suspectul ar fi putut să piardă 1,8 milioane de euro dacă îl dezmoștenea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel