Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Islanda. Turiștii cu certificat de vaccinare, obligați să facă și testul pentru COVID-19
WhatsApp
Țara, care permite intrarea de la începutul lui aprilie fără control suplimentar tuturor călătorilor cu un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat joi obligativitatea testării la sosire, notează AFP. Începând de la miezul nopți de joi spre vineri, "este necesar un test pentru persoanele cu un certificat de vaccinare sau un certificat de infecție anterioară din cauza dovezilor că pot fi purtătoare de virus", a motivat Ministerul Sănătății din Islanda. Măsura va fi valabilă cel puțin până la 1 mai.
aeroport

Anunțul vine după re-infectarea unei persoane care s-a întors dintr-un sejur în străînătate, ceea ce a dus la cinci contaminări pe insula, a explicat într-o conferință de presă epidemiologul-șef Thorolfur Gudnason.  Printre primele țări din lume care au recunoscut un pașaport de vaccinare, vastă insula din Atlanticul de Nord, cu 365.000 de locuitori, a autorizat în ianuarie intrarea călătorilor din spațiul Schengen care pot dovedi că au fost vaccinați ori că au avut deja COVID-19, fără alte formalități sanitare. 

Dispozitivul a fost apoi extins la toți vizitatorii "indiferent de originea sosirii". Pentru toți ceilalți călători - cu excepția celor din Groenlanda unde virusul este inexistent - un test dublu intercalat cu cinci zile de carantină este încă obligatoriu, dar nu mai trebuie neapărat efectuat într-un hotel rechiziționat de stat. Acum este posibil să se aleagă carantină la domiciliu, de exemplu, "dacă sunt îndeplinite anumite condiții", a precizat joi ministerul.

Islanda are una dintre cele mai scăzute rate de incidența din Europa, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), dar numărul de cazuri noi a crescut de la 21 martie. De la începutul pandemiei, 29 de decese din cauza COVID-19 au fost înregistrate în țară care, joi, numără un total de 6.256 de cazuri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel