Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Irlanda. Avertisment MAE pentru români: cod roșu de vânt și furtună
WhatsApp
Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Irlanda, că meteorologii au emis un cod roșu pentru intensificări ale vântului, în toate regiunile, care va atinge viteze de 50-70 km/h, iar unele rafale pot atinge în zonele de coastă viteză de 100-120 km/h.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul local de Meteorologie a emis cod roșu și portocaliu pentru intensificări ale vântului, în toate regiunile, care va atinge viteze de 50-70 km/h, cu unele rafale ce pot atinge în regiunile mai expuse de coastă viteze de 100-120 km/h. Vântul poate genera valuri înalte și inundații de coastă. Mai multe informații pot fi regăsite pe site-ul Serviciului Național de Meteorologie irlandez la adresa: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#<http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp>", transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituția precizează că până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor, însă cetățenii români pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Românii pot solicita, totodată, asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Afacerilor Externe, se recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu>, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel