Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, mesaj de Ziua egalității de șanse: Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri
WhatsApp
Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri și prejudecăți legate de carieră și rolul în familie, tendințe care s-au accentuat în contextul pandemiei, a transmis sâmbătă, cu ocazia Zilei naționale a egalității de șanse, președintele Klaus Iohannis.
presidency.ro

Șeful statului susține că egalitatea de șanse între femei și bărbați reprezintă normalitatea într-o societate liberă și democratică.

„Deși mai sunt încă multe lucruri de îmbunătățit, sunt convins că România va continua să facă eforturi susținute pentru a reduce inechitățile existente.

Ziua Națională a egalității de șanse este un bun prilej de a conștientiza o dată în plus că femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri și prejudecăți legate de carieră și rolul în familie, tendințe negative care s-au accentuat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19.

Violența împotriva femeilor, inegalitatea de gen și discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forțele”, se arată în mesajul adresat de Klaus Iohannis.

Conform acestuia, președintele încurajează susținerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică și economie, cât și implicarea bărbaților ca parteneri activi în viața de familie, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel