Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis a semnat Decretul privind desemnarea lui Cioloş în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
Consulate generale noi înfiinţate în Germania. Iohannis a semnat decretele

Iohannis a anunţat, luni, că a decis să îl desemneze pe Dacian Cioloş candidat pentru funcţia de prim-ministru.

"Formaţiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, aşa cum reprezentanţii acestor formaţiuni le-au prezentat şi opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reţinut una pe care o voi şi pune în practică, şi anume am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş", a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a avut luni consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, luni, de la ora 18.10, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după consultările avute cu partidele politice, în urma căreia a anunțat desemnarea lui Dacian Cioloş în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

Iohannis a semnat Decretul privind desemnarea lui Cioloş ca premier

 

Premierul propus de președintele Iohannis a spus care sunt principalele obiective.

„Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice... Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.”, a anunțat Cioloș, pe Facebook.

[citetse si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel