Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Investitorii germani avertisment dur: România nu îşi permite acum să mărească pensiile cu 40%
WhatsApp
Investitorii germani atrag atenţia că România nu îşi permite acum să mărească pensiile cu 40% și că acest lucru ar putea pune în pericol relansarea economică.

„Decizia Parlamentului de a mări pensiile cu 40% reprezintă un risc major pentru economia României și pune în pericol relansarea economică. O nouă creștere în zonă bugetară ar trebui să fie exclusă, în condițiile în care economia suferă deja din cauza pandemiei”, susțin reprezentanții AHK.

Comunitatea germană de businnes susține că majorarea pensiilor, adoptată de Parlament în urma rectificării bugetare, „duce la cheltuieli bugetare nesustenabile și la un deficit bugetar excesiv, deci la o criză financiară care va adânci și mai mult efectele actualei crize”.

Investitorii germani notează că în acest fel se pun în pericol proiectele de investiții și așa amânate de ani buni

 

„Un buget sustenabil ar da încrederea investitorilor în România ca amplasament investițional și ar spori competitivitatea țării. Desigur, ne dorim cu toții, mediul de afaceri, autoritățile și mai ales angajații și pensionarii, creșterea salariilor și a pensiilor în România și un nivel de trăi mai ridicat. Dar acest lucru nu se poate face fără studii serioase de impact și fără a ține de cont de actualul context economic”, se mai arată într-un comunicat al AHK.

Rectificarea bugetară a fost aprobată, marți, de deputați și senatori, principala modificare adusă de parlamentari proiectului Guvernului fiind revenirea la majorarea punctului de pensie cu 40%, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel