Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
INSEE confirmă, Franța în recesiune
WhatsApp

Institutul Național de Statistică și Studii Economice din Franța - INSEE – a anunțat, în prima estimare din primul trimestru din anul 2020, că produsul intern brut (PIB) al Franței a înregistrat o scădere de 5,8%, din cauza regimului de izolare, decretat de guvern pentru combaterea pandemiei covid-19. Aceasta este cea mai puternică contracție din seria istorică a evaluărilor trimestriale ale PIB, din GFranța, începută în 1949.

Scăderea anunțată depășește considerabil contracțiile din primul trimestru al anului 2009, de -1,6% din cauza crizei financiare din 2008, și a celui de-al doilea trimestru din 1968, de -5,3%, în urma grevelor și demonstrațiilor din mai '68, a declarat INSEE, precizează swissinfo.ch. 

După scăderea PIB-ului cu 0,1% în ultimul trimestru al anului 2019, acest rezultat confirmă faptul că Franța este în recesiune. Scăderea activității „este legată în principal de oprirea activităților„ neesențiale ”în contextul implementării izolării de la jumătatea lunii martie”, explică INSEE în publicația sa. La rândul său, guvernul francez prevede o scădere a PIB-ului de 8% în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel