Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Înfige câteva cuișoare într-o jumătate de lămâie: Rezultat neașteptat pentru nopțile de vară. Ne vei mulțumi!
WhatsApp
Mulți oameni sunt alergici la utilizarea remediilor care se găsesc în comerț pentru alungarea țânțarilor. Iată cum poți scăpa în mod natural de musafirii nepoftiți. Înfige câteva cuișoare într-o jumătate de lămâie: Rezultat neașteptat pentru nopțile de vară în care poți dormi liniștit.
Înfige câteva cuișoare într-o jumătate de lămâie: Rezultat neașteptat pentru nopțile de vară. Ne vei mulțumi!

Cuișoarele, atât uscate, cât și sub formă de ulei esențial, reprezintă unul dintre cele mai populare condimente care alungă țânțarii. Dacă aveți muguri de cuișoare, turnați aproximativ cinci grame în 100 de mililitri de apă fierbinte, lăsați-le să se infuzeze timp de 15-20 de minute și aplicați soluția pe piele.

Dacă ideea de a aplica ulei esențial pe piele nu este pe placul dvs., există și alte căi de. O opțiune este să puneți uleiul într-un mic medalion și să îl purtați la gât. O altă modalitate este să picurați ulei esențial pe un șervețel și să-l așezați într-o farfurioară la capul patului, sau dacă aveți o lampă de aromaterapie, adăugați uleiul acolo.

Înfige câteva cuișoare într-o jumătate de lămâie



Puteți folosi cuișoare în combinație cu lămâie: Tăiați lămâia în jumătate, introduceți mugurii de cuișoare în interior și așezați lămâia pe o farfurioară lângă pat sau fereastră. Vei asocia un miros plăcut sărbătorilor de Anul Nou. Dar țânțarii nu vor fi deloc încântați de asta.

De asemenea, țânțarilor nu le plac soluțiile care conțin alcool și, în combinație cu aroma cuișoarelor, acest remediu va da un efect dublu.

Un alt mod de protecție este un decoct de rădăcini de valeriană. Pentru a-l pregăti, trebuie să măcinați rădăcina de valeriană, să o puneți într-o cratiță și să turnați un litru și jumătate de apă în ea. Apoi puneți pe aragaz și aduceți la fierbere. Apoi, produsul este turnat într-un recipient etanș și infuzat timp de o oră. Pentru o utilizare optimă, strecurați soluția și lăsați-o să se răcească. Aplicați cu tampoane de bumbac sau o sticlă cu spray pe piele.

S-ar putea să îți placă și: Trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea casei. Vă vor ușura viața!

 

Cum să vă protejați casa de țânțari

 

Lupta împotriva țânțarilor prin remedii populare este atât de diversă încât vă va permite să vă protejați nu numai pe dvs., ci și apartamentul dvs. Să ne uităm la ceea ce respinge țânțarii.

Busuioc

Plantând această plantă eficientă sub ferestre sau ușă, precum și plasând-o lângă fereastră în interior, vă veți proteja de pătrunderea țânțarilor. În plus, mirosul de busuioc respinge și muștele. Confortul acestei opțiuni rezidă în adaptabilitatea mare a plantei: poate crește chiar și în verile fierbinți fără mari probleme. Mirosul de busuioc este plăcut pentru o persoană, iar aspectul este destul de frumos.

Lavandă

Lavanda are același efect ca busuiocul. Așezați-l acolo unde sunt suspectate insecte - țânțari, fluturi și molii - și uitați de invazia lor.

Mentă

După numărul de insecte și rozătoare respinse, menta ocupă un loc onorabil. Furnicile, muștele, puricii, țânțarii și șoarecii vor uita pentru totdeauna drumul spre casa ta dacă împrăștii menta uscată pe pervazul ferestrei.

Vezi și: Amestecă bicarbonat de sodiu cu un gălbenuș. Soluția care îți șterge 10 ani de pe chip

 

Mușcat de un țânțar: ce să faci?

 

Dacă după o mușcătură de țânțar nu puteți scăpa de mâncărime în niciun fel, o soluție de bicarbonat de sodiu, permanganat de potasiu sau amoniac vă va ajuta. O jumătate de linguriță se toarnă într-un pahar cu apă caldă, se amestecă bine și se aplică la locul de interacțiune cu insecta. O frunză de pătlagină, mentă, cireș sau pătrunjel pusă pe locul mușcăturii funcționează de asemenea bine. Dacă vegetația nu este la îndemână, folosiți chefir sau iaurt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel