Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încă un film românesc face senzație la nivel internațional. „Tata mută munții” i-a cucerit pe americani
WhatsApp
„Tata mută munții”, drama regizată de Daniel Sandu, este prima recomandare a jurnaliștilor de la The New York Times. Filmele românești încep să fie apreciate din ce în ce mai mult de publicul internațional.
Filmul „Tata mută munții” i-a cucerit pe americani

„Tata mută munții” este cel de-al al doilea lungmetraj al lui Daniel Sandu, care a avut premiera mondială în competiţia celei de-a 24-a ediţii a Festivalului de Film de la Shanghai, pe 12 iunie 2021, notează culturaladuba.ro

Filmul, inspirat de o întâmplare reală, a fost nominalizat de criticul Devika Girish, alături de alte patru producții, la recomandările The New York Times:

Pelicula românească este inspirată dintr-o poveste reală și pune pe tapet două sentimente contradictorii: disperarea și mândria excesivă.

„Urmărind povestea unui ofițer de informații al cărui fiu dispare pe un munte lovit de viscol, acest film românesc care arde mocnit tratează în profunzime scenarii familiare la Hollywood – încercarea neobosită a unui tată de a-și salva copilul; lupta omului cu natura – într-o dramă etică complexă despre granițele estompate dintre disperare și mândrie excesivă”, scrie criticul Devika Girish în publicația mai sus amintită, potrivit sursei citate.

 Jurnaliștii de la NYT mai recomandă filme precum  „Koshien: Japan’s Field of Dreams”, „I Never Climbed the Provincia”, „Karnan”, „The Cloud in Her Room”.

În rolul principal al filmului „ Tata muntă munții” se află Adrian Titieni, actorul român care a primit premiul de excelență la Bucharest International Film Festival.

Daniel Sandu este regizorul care merge pe firul poveștilor reale. A  mai regizat lungmetrajul „Un pas în urma serafimilor” şi miniseria „Bani negri (pentru zile albe)”, notează culturaladuba.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel