Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iată cum va arăta pașaportul COVID (adeverința verde), cu ajutorul căreia vom putea călători în Europa (galerie FOTO)
WhatsApp
Comisia Europeană a prezentat modelul pașaportului COVID digital. Această Adeverință electronică verde, așa cum se va numi oficial, ar urma să intre în vigoare de la 01 iunie. 

Comisia Europeană propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19.

Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea.

Comisia va institui un portal pentru a se asigura că toate adeverințele pot fi controlate în întreaga UE și va sprijini statele membre în ceea ce privește punerea în aplicare din punct de vedere tehnic a adeverințelor. Statele membre au în continuare responsabilitatea de a decide ce restricții în materie de sănătate publică pot fi eliminate pentru călători, dar vor trebui să aplice aceste derogări în același mod și călătorilor care dețin o adeverință electronică verde.

Iată cum va arăta pașaportul COVID / adeverința electronică verde

 

Vicepreședinta pentru valori și transparență, Věra Jourová, a declarat: „Adeverința electronică verde oferă o soluție la nivelul UE pentru a garanta faptul că cetățenii UE beneficiază de un instrument digital armonizat menit să sprijine libera circulație în UE. Acesta este un mesaj pozitiv, care vine în sprijinul redresării economice. Principalele noastre obiective sunt acelea de a oferi un instrument ușor de utilizat, nediscriminatoriu și sigur, care să respecte pe deplin protecția datelor. Și depunem în continuare eforturi în direcția convergenței internaționale cu alți parteneri.”

pasaport-covid--adeverinta-verde-electronica

pasaport-covid--adeverinta-verde-electronica

pasaport-covid--adeverinta-verde-electronica

pasaport-covid--adeverinta-verde-electronica

pasaport-covid--adeverinta-verde-electronica

pasaport-covid--adeverinta-verde-electronica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel