Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Horoscop. Zeii din spatele fiecărei zodii - Legătura dintre mitologia greacă şi astrologie
WhatsApp
Persoanele născute sub fiecare semn prezintă trăsăturile generale sau caracteristicile care definesc acel semn zodiacal. Și tindem să fim dornici să ne cunoaștem viitorul probabil bazat pe Zodiacul nostru. Deși predicțiile pot fi un succes sau o dorință, este distractiv să citiți despre ceea ce viitorul ar putea avea pentru voi.
sursa: pixabay.com

Dar de unde au venit aceste zodii? Inițial, babilonienii au creat o abordare matematică, care în timpurile moderne este cunoscută sub numele de Astrologie, pentru a ajuta la prezicerea vremii și a anotimpurilor agricole.

Această metodă a fost apoi adoptată de alte civilizații, cum ar fi grecii și arabii mai târziu, pentru a-și face propriile predicții meteo. Mulți cred că semnele zodiacale se bazează pe zei greci și pe cei puternici! Deși mitologia a afectat multe versiuni ale acesteia de-a lungul istoriei, astrologia adevărată este foarte diferită.

În cele din urmă, această practică a câștigat atât de multă popularitate încât chiar și regii și reginele au început să o folosească în viața lor de zi cu zi. Egiptenii au folosit, de asemenea, semnele zodiacale ca parte a calendarului lor lunar.

 

Ce zeu guvernează zodia ta

 

De curând, semnele zodiacale au fost încorporate în Astrologie pentru a înțelege știința stelelor și a universului mai larg.

Să aruncăm o privire asupra unor chstiuni mai distractive despre aceste semne zodiacale și despre ce le face atât de fascinante de citit!

Berbec (21 martie-19 aprilie)

Berbecii nu sunt ușor de îmblânzit. Sunt independenţi și cu spirit liber. În vechile calendare și chiar conform standardelor moderne, Berbecul este semnul zodiacal care dă startul lunilor de primăvară. Prin urmare, este din punct de vedere tehnic primul semn zodiacal.

Datorită naturii competitive a Berbecului, semnul este legat de zeul grecesc al războiului, Ares. Chiar dacă zeul era cunoscut pentru violență și război, era renumit și pentru relația sa amoroasă cu Afrodita.

Cu siguranță și-a transmis trăsăturile tuturor Berbeciloro!

Taur (20 aprilie-20 mai)

Cei din zodia Taur sunt caracterizaţi ca fiind extrem de frumoşi și oarecum liberi când vine vorba de nevoi sexuale. Conduşi de iubita lui Ares, Afrodita, Zeița Iubirii, femeile Taur sunt pasionate și iubesc necondiționat.

Dezavantajul este că Taurii sunt extrem de posesivi și geloşi. Afrodita însăși era cunoscută ca fiind o persoană extrem de geloasă.

Gelozia ei a provocat multe războaie, inclusiv faimosul război troian. Așadar, disprețuirea unui Taur nu poate fi cel mai indicat lucru.

Gemeni (21 mai - 20 iunie)

Cei din zodia Gemeni sunt fie optimismul întruchipat, fie melancolici. Sunt adesea între două stări şi le este greu să aleagă. 

Le place să călătorească și să se menţină ocupaţi, dar în același timp, nu se pot decide asupra unui singur plan. Au nevoie de linii directoare specifice și a fi vagi cu ei nu face decât să le sporească confuzia.

Sunt asociaţi cu Atena, o zeiță cu mai multe fațete. Ea reprezintă înțelepciunea, curajul, inspirația, matematica, forța, strategia și multe altele. Unii spun că a ieșit din fruntea lui Zeus după ce el a suferit o durere de cap enormă.

La fel ca Gemenii, această zeiță este un cameleon intelectual. Cei care s-au născut sub acest semn tind să fie gânditori implacabili care, de asemenea, se întâmplă să fie incredibil de îndemânatici.

Rac (21 iunie-22 iulie)

Persoanele născute sub semnul Racului pot părea snoabe, încăpățânate și distante. Câștigarea loialității lor este o călătorie lungă, dar odată ce au încredere în cineva, vor fi loiale pentru viață.

Racii sunt conduși de sentimentele lor și, prin urmare, nu se pricep să îşi ascundă gândurile. Dacă un Rac este supărat, toată lumea îl va ști doar prin expresia sa.

În miturile grecești, Racul este atribuit zeiței Hera. Hera era cunoscută pentru temperamentul ei, dar era, de asemenea, blândă și protectoare atunci când trebuia să fie. În timp ce își iubea enorm propriii copii, nu ezita să-și elimine dușmanii!

Motivul pentru care semnul Rac este un crab este pentru că ea a trimis un crab să-i muște fiul vitreg Hercules în timp ce el se duela cu Hydra.

Leu (23 iulie - 22 august)

Conduși de soare, cei născuți sub Leu sunt în mod inerent calzi, pasionați și entuziaști. Cu toate acestea, există câteva trăsături rele, cum ar fi aroganța și încăpățânarea. 

Leul  este reprezentat de Apollo, zeul soarelui, luminii, muzicii, poeziei și cunoașterii. Mitologia spune că Apollo era cunoscut pentru divertismentul Olimpului cu melodii redate în lira sa de aur.

Leul este animatorul zodiacului, la fel ca Apollo. Conduși de soare, cei născuți sub acest semn sunt calzi, iubitori și carismatici. Coincidență? Nu credem.

Fecioară (23 august - 22 septembrie)

Zodia Fecioară reprezintă loialitatea. Femeile Fecioare sunt extrem de muncitoare și loiale unei cauze. Cei din zodia fecioară sunt observatori și practici. Cu toate acestea, le poate lipsi și respectul de sine și rareori se pot bucura de viață.

În mitul grecesc, zodia Fecioară este asociată cu Persefona, regina condamnată a lumii subpământene. Când Hades a răpit-o, mama ei a încercat să o aducă înapoi.

Fiind pusă să aleagă între dragostea ei pentru Hades și mama ei, Persefona nu a putut decide propria soartă. Drept urmare, ea trebuie să petreacă jumătate din lună cu mama ei și cealaltă jumătate cu Hades în lumea de dincolo.

Balanță (23 septembrie - 22 octombrie)

Femeile Balanță sunt aventuroase și jucăușe. Cei din zodia Balanţă sunt pregătiți pentru noi provocări în orice zi! Piatra prețioasă asociată cu Balanța este cuarțul fumuriu, care reprezintă natura neliniștită a Balanței. Ei trebuie întotdeauna să fie în acțiune și pe fugă.

În mitologie, Balanța este legată de Zeița Justiției, Themis, zeița ordinii și legii divine. Este versiunea mitologiei grecești a Atalantei (adică echilibrată) și Astraea (fiica lui Themis), care s-au suit în cer și au purtat cântarele justiției, formând constelația Balanță.

Semnul zodiacal al Balanței este cunoscut pentru relația sa cu legea și cu scala justiției, însă originea acestei legături se referă mai degrabă la legea divină, decât la legea omului.

Themis este adesea întruchipată ținând o sabie, cu care tăia adevărul din minciuni.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

Scorpionul a fost întotdeauna văzut într-o lumină negativă de către astrologi pentru că este prea rău și întunecat. În realitate, persoanele din zodia Scorpion sunt doar intense cu privire la sentimentele lor. Sunt carismatici și dau o aură de eleganță.

În ciuda negativității din jurul Scorpionului, aceştia sunt rezistenţi. Sunt reprezentați de animalul Scorpion, despre care se știe că se înţeapă până la moarte.

Scorpionul este asociat cu trei animale diferite: scorpionul, șarpele și vulturul. Șarpele și vulturul sunt legate de constelațiile din apropiere de Ophiuchus și Aquila. Scorpionul este, de asemenea, asociat cu zeitatea greacă Artemis, despre care se spune că ar fi creat constelația Scorpius.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Cei din zodia Săgetător sunt extrem de sinceri, încrezători și magnetici. Farmecul lor poate topi inimile tuturor!

Cu toate acestea, pot fi prea energici. Se plictisesc cu ușurință și în graba lor de a merge mai departe, pot ajunge să îi rănească pe ceilalți.

Săgetătorul este condus de Jupiter, planeta adevărului și a abundenței. Săgeata lui Zeus este echivalentă cu arcașul Săgetător. Zeus este zeul cerului și al tunetului, denumit și regele zeilor. Unii spun că i-a expus pe mincinoși, întrucât era păstrătorul jurământurilor.

Semnul Săgetătorului mai este asociat cu mitul grecesc al centaurului Chiron, care a fost produsul unei uniuni între o nimfă și zeul Cronus, care s-a transformat în cal pentru a o seduce. Centaurii sunt creaturi nemuritoare, jumătate om și jumătate cal, agresive, atletice și sălbatice. Cu toate acestea, Chiron a fost și înțelept.

Capricorn (21 decembrie-19 ianuarie)

Persoanele din Capricorn posedă înțelepciune și sunt extrem de inventive. Au trăsături aspre, dar au un suflet bun. Cu toate acestea, pot fi ușor înțelese greșit datorită expresiilor lor stoice.

Le este greu să comunice. Un zâmbet din când în când îi poate face pe oameni să se simtă mai relaxați în jurul lor.

Se spune că semnul Capricornului este condus de planeta Saturn. Se pare că există o legătură între caracterizările tradiționale ale Capricornului ca o capră de mare și zeul sumerian al înțelepciunii și al apelor, Enki, care avea și capul și corpul superior al unei capre și corpul inferior și coada unui pește.

Vărsător (20 ianuarie-18 februarie)

Se știe că persoanele născute sub semnele Vărsătorului se află în propria lor lume de vis.

Au o natură pasională, strălucitoare și spirituală, dar uneori pot fi lipsiţi de empatie și răbdare. Datorită naturii ciudate a Vărsătorului, sunt cunoscuți pentru că sunt creativi și oarecum îndepărtați de realitate.

Mișcarea Hippie din anii ’70 este numită și Epoca Vărsătorului.

Guvernatorul semnului este Prometeu, zeul Titan al gândirii și al sfatului viclean căruia i s-a dat sarcina de a modela omenirea din lut. La fel ca Vărsătorul, zeul Prometeu era oarecum rebel. Abilitățile și caracterul său haotic sunt, de asemenea, similare cu planeta conducătoare a Vărsătorului, Uranus.

Pești (19 februarie-20 martie)

Simbolizat de doi pești, semnul Pești este zodiacul propriu-zis care reprezintă elementul apei. Peștii sunt creativi, pasionali și extrem de talentați în munca lor.

Femeile Pești, în special, pot fi intuitive și empatice. Cu toate acestea, nevoia lor de a pune pe alții pe primul loc este, de asemenea, căderea lor, deoarece au prea multă încredere în oameni.

Constelația Pești este de origine babiloniană. Babilonienii au văzut-o ca pe o pereche de pești uniți printr-un șnur. Constelația este de obicei asociată cu mitul roman al lui Venus și Cupidon, care s-au legat cu o frânghie și s-au transformat în pești pentru a scăpa de monstrul Tifon.

În timp ce semnele zodiacale sunt distractive de citit, nu se poate să nu ne gândim cât de adevărate sunt aceste lucruri. Este posibil ca oamenii să poată identifica unele trăsături ale zodiacului cu personalitățile lor, dar aceste semne nu ar trebui să conducă judecata cuiva. Deci, chiar dacă vă distrați să citiți și predicțiile viitoare, cel mai bine este să nu rămâneţi cu "capul în stele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel