Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Horoscop. Diagrama natală şi semnificaţia planetelor pentru fiecare zodie. Ce înseamnă mişcările planetelor
WhatsApp
Diagrama astrologică ne poate oferi detalii nebănuite despre noi şi viaţa noastră, însă trebuie interpretată corect. Una dintre cele mai interesante lucruri despre astrograme este faptul că nu există două la fel, chiar şi gemenii au fiecare propria "amprentă" astrologică. Aflaţi ce înseamnă fiecare element de pe "harta" voastră zodiacală.
astrograma

Stelele oferă o perspectivă fără margini, care în aceste zile este prezentată frecvent prin horoscop. Horoscopul poate ilumina experiențele zilnice și ne poate ajuta să recunoaștem modul în care mișcările planetelor - cum ar fi tranziția lui Saturn în Capricorn - declanșează transformări masive, care ne schimbă viața. Cum funcționează acest proces de interpretare a locațiilor și mișcărilor planetelor? Care este definiția unui semn zodiacal și cum sunt afectate semnele de către planete?

Aceste întrebări sunt fundamentale pentru a învăța elementele de bază ale citirii diagramei nașterii tale, care dezvăluie locația planetelor pe cer în momentul în care te-ai născut. O analiză a acestei diagrame, numită și diagramă natală, poate oferi o perspectivă profundă asupra personalității, motivațiilor și dorințelor tale. Să aruncăm o privire asupra modului în care s-au format arta astrologiei și meșteșugul de a citi hărțile nașterii și cum o puteți aplica și voi.

 

Ce legătură are astrologia cu corpurile cereşti?

 

De-a lungul a mii de ani, strămoșii noștri au urmărit fenomene minunate, cum ar fi eclipsele și cometele cu rază scurtă de acțiune, precum și modele ciclice frecvente. Ciorchinii de stele sclipitoare distincte au fost considerate „constelații”, în timp ce corpurile cerești fixe au fost identificate ca „planete”. Sub calmul cerului de noapte, au fost descoperite luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn - cunoscute sub numele de „planetele clasice”.

Vechii babilonieni au creat zodiacul împărțind cerul în douăsprezece secțiuni, fiecare numită după cea mai mare constelație pe care o conținea. Calendarul zodiacal a urmărit timpul și a furnizat predicții: babilonienii au observat că mișcarea planetelor, numite tranzite, corespundea atât cu evenimente de bun augur, cât și cu nenorociri de pe pământ. Romanii au adoptat zodiacul în zorii primului secol, extinzând rolurile stelelor și planetelor prin mitologie. Astrologia s-a născut la acea intersecție de observație minuțioasă și folclor epic.

Timp de secole, astrologia a fost în centrul științei, medicinei, filozofiei și magiei. Axioma ermetică „ca mai sus, atât de jos” a însemnat credința că vastul și misteriosul macrocosmos al universului reflectă microcosmosul experiențelor oamenilor. Apariția telescopului și descoperirea corespunzătoare a așa-numitelor „planete moderne” - Uranus, Neptun și Pluto - au completat puzzle-ul ceresc. Deși funcția astrologiei s-a schimbat (acum este mai frecvent utilizată pentru a măsura compatibilitatea romantică decât pentru a prezice soarta recoltei), astăzi continuăm să observăm planetele așa cum au făcut-o vechii babilonieni.

 

Ce simbolizează planetele?

 

Deși astrologia este un studiu vast, complex și extrem de specializat, principiile de bază sunt simple: o diagramă de naștere este un instantaneu al cerului în momentul nașterii tale. Acesta dezvăluie locația exactă a fiecărei planete și ce constelație au ocupat. În unele diagrame, toate planetele se află în aceeași constelație; în altele, sunt răspândite pe cer. Distanța dintre aceste planete este importantă, deoarece fiecare are propria funcție cerească. Să aruncăm o privire la fiecare entitate semnificativă din cer.

Soarele

Când cineva te întreabă care este semnul tău, dacă știe sau nu, îl întreabă despre poziția soarelui în momentul nașterii tale. Soarele simbolizează esența noastră fundamentală. Acest corp ceresc vibrant reprezintă ego-ul nostru, simțul sinelui, personalitatea de bază și preferințele generale. Soarele guvernează semnul zodiacal Leu, semnul de foc viu și dinamic care emană atât curaj, cât și teatralitate. Este nevoie de aproximativ o lună pentru a tranzita - sau a se deplasa - un semn zodiacal.

Luna

Atracția gravitațională a lunii reglează clima și mareele oceanice. În cadrul astrologiei, luna reprezintă lumea noastră interioară emoțională. În timp ce soarele expune experiența noastră exterioară, luna simbolizează tot ce se află sub suprafață. Reprezintă retragerea spirituală a sinelui nostru cel mai privat. Luna guvernează semnul zodiacal Rac, semnul sensibil, protector al apei care definește îngrijirea, confortul și securitatea. Luna este cel mai rapid corp ceresc care se mișcă pe cer și durează aproximativ două zile și jumătate pentru a tranzita un semn zodiacal.

Mercur

Cea mai mică și cea mai interioară planetă a sistemului solar, Mercur este numită după zeitatea romană care a servit ca mesager al zeilor. În cadrul astrologiei, Mercur simbolizează comunicarea. În timp ce luna reflectă emoțiile noastre, Mercur reflectă logica și raționalitatea. Mercur își folosește intelectul și curiozitatea implacabilă pentru a analiza, sorta și clasifica, ajutându-ne să sintetizăm și să articulăm idei complexe. Mercur guvernează atât semnul aerului Gemeni, cât și semnul pământ Fecioară, fiecare reprezentând o parte diferită a expresiei lui Mercur. Mercurul are nevoie de 13 sau 14 zile pentru a tranzita un semn zodiacal și se retrogradează de trei sau patru ori pe an.

Venus

Numită după fermecătoarea zeiță romană, Venus este planeta vibrantă care reprezintă frumusețea, iubirea și banii. Cunoscut în astrologia tradițională drept „benefic” (Jupiter este celălalt benefic), Venus se mândrește cu o influență propice. Venus dezvăluie percepția noastră idealizată asupra iubirii şi aprecierea pentru lux şi frumos. Atât semnul pământului Taur, cât și semnul aerului Balanță sunt guvernate de Venus, fiecare reprezentând o parte diferită a expresiei lui Venus: Taurul este fizic, în timp ce Balanța este cerebrală. Tranziţia Venus durează aproximativ patru până la cinci săptămâni într-un semn zodiacal și devine retrograd la fiecare 18 luni.

Marte

Planeta Roșie este cunoscută pentru "strigătul de luptă". Numit după zeul roman al războiului, Marte simbolizează acțiunea, determinarea și agresiunea. Spiritul său pasionat se manifestă adesea atunci când suntem cotnratimp e pentru a respecta un termen limită, alergăm pentru a prinde un zbor sau concurăm pentru o poziție selectivă. Marte este focul nostru, oferind creșterea energiei încărcate cu adrenalină care alimentează mișcarea. De asemenea, reflectă pasiunea și pofta noastră fizică. Această planetă guvernează Berbecul, semnul impulsiv al focului cunoscut pentru vivacitatea sa cu octanie ridicată. Marte durează aproximativ șase până la șapte săptămâni pentru a tranzita un semn zodiacal și devine retrograd la fiecare doi ani.

Jupiter

Cea mai mare planetă din sistemul solar, Jupiter - sau Zeus, din mitologia greacă - este recunoscută pentru prezența sa colosală. Denumit „Marele Benefic” în astrologia tradițională, Jupiter simbolizează averea, filozofia, abundența și spiritualitatea. Această planetă generoasă guvernează expansiunea, încurajându-ne să ne lărgim sfera și să ne lărgim orizonturile prin filozofie, spiritualitate și educație. Jupiter stăpânește pe Săgetător, semnul de foc aventuros cunoscut pentru dispoziția sa de a căuta "fiorul". Jupiter durează aproximativ 12-13 luni pentru a tranzita un semn zodiacal și devine retrograd în fiecare an timp de aproximativ 120 de zile.

Saturn

Gigantul inelat este asociat cu timpul, reglementările și restricțiile. Într-o zi bună, Saturn simbolizează munca grea, realizările profesionale și rezistența constantă. Cu toate acestea, într-o zi proastă, Saturn poate fi dur și lipsit de emoții, forțându-ne să învățăm prin dragoste dură și provocări dificile. Deși această planetă are un mod ciudat de a-și arăta afecțiunea, Saturn are în minte interesul nostru. Pur și simplu vrea să ne jucăm după reguli. Saturn guvernează Capricornul, semnul pământesc întreprinzător cunoscut pentru ambiția sa neobosită și durează aproximativ doi ani și jumătate pentru a tranzita fiecare semn . Se retrogradează în fiecare an timp de aproximativ 140 de zile.

Uranus

Uranus este neobișnuit: este prima planetă descoperită de un telescop, singurul corp ceresc numit după o zeitate greacă și este înclinat atât de departe pe axa sa încât orbitează în mod esențial Soarele pe o parte. În mod potrivit, Uranus simbolizează tehnologia, rebeliunea și inovația. Această planetă revoluționară urăște regulile și este întotdeauna dornică să faciliteze schimbarea inovatoare și dinamică. Uranus poate avea efecte surprinzătoare (la urma urmei, planeta iubește valoarea șocului). Guvernează Vărsătorul, semnul aerian liber gânditor recunoscut pentru excentricitate și neconformitate. Uranus durează aproximativ șapte ani pentru a tranzita fiecare semn și devine retrograd în fiecare an timp de aproximativ 150 de zile.

Neptun

Culoarea azurie vie a lui Neptun completează perfect semnificația sa astrologică. Numit după zeul roman al mării, Neptun guvernează vastitatea magică și misterioasă a necunoscutului spiritual. Când o ceață groasă se rostogolește peste ocean, este dificil să se distingă separarea dintre apă și cer. În mod similar, puterea lui Neptun există la intersecția dintre fantezie și realitate. Într-o zi bună, energia Neptuniană este extrem de creativă și puternică psihic. Cu toate acestea, într-o zi proastă, Neptun poate deveni delirant și evadist. Când se simte influența lui Neptun, explorează-ți imaginația, dar nu uitați să aruncați o ancoră: nu vreți niciodată să vă pierdeți pe mare. Neptun guvernează Pești, semnul intuitiv al apei recunoscut pentru imaginația și puterile sale psihice incredibile. Planeta durează aproximativ 14 ani pentru a tranzita fiecare semn și devine retrogradă în fiecare an timp de aproximativ 150 de zile.

Pluton

Deși acest corp ceresc înghețat nu a fost la înălțimea definiției astronomice a unei planete, conform standardelor astrologice, Pluto este important. Pluto simbolizează puterea, transformarea, distrugerea și regenerarea. Numit după zeul roman al lumii interlope („Hades”, în mitologia greacă), puterea lui Pluto este înrădăcinată în întuneric. Această planetă amăgitoare se strecoară perfect în infrastructuri complexe, transformând în liniște sistemele din interior. Pluto ne amintește că, pentru ca noi să manifestăm schimbarea, trebuie să eliberăm trecutul. Este asociat cu Scorpionul, semnul evaziv al apei definit de dispoziția sa misterioasă. Pluto durează aproximativ 14 până la 30 de ani pentru a tranzita fiecare semn și devine retrograd în fiecare an timp de aproximativ 185 de zile.

Cum pot pune totul laolaltă și să încep să interpretez graficele natale? Semnificaţia "caselor"

 

Învățarea despre planete în legătură cu zodiacul este un pas critic în începerea călătoriei voastre către stele. Planetele cu orbite scurte se deplasează frecvent în zodiac și sunt specifice datei și orei nașterii. Denumite planete interioare, acestea includ soarele, luna, Mercur, Venus și Marte și au un impact direct asupra personalităților noastre unice și a experiențelor noastre de zi cu zi.

Planetele de cealaltă parte a centurii de asteroizi sunt denumite planete exterioare. Aceste corpuri cerești - Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și Pluto - se mișcă mult mai încet, schimbând semnele la fiecare la treizeci de ani. Planetele exterioare definesc teme mai mari de viață, precum și experiențe împărtășite de generații.

Semnificația planetelor exterioare într-o diagramă natală este determinată de casele pe care le ocupă. O diagramă de naștere este împărțită în douăsprezece secțiuni denumite case. Fiecare casă reprezintă un domeniu al vieții: casele de la una la șase abordează activitățile zilnice și problemele banale, cum ar fi finanțele personale, casa și rutinele; casele de la șapte la 12 se referă la concepte mai abstracte, inclusiv filosofie, moștenire și abilități psihice. Așezarea planetelor în case dezvăluie unde ne stocăm energia, precum și punctele tari și punctele slabe.

 

Formula de interpretare

 

Examinați-vă propria diagramă și luați în considerare planetele și semnele și casele corespunzătoare. Cum este influențată funcția unei planete de semnul său zodiacal și ce zonă a vieții are cel mai mare impact? De aici, interpretarea dvs. unică a unei diagrame ar trebui să urmeze această formulă: Planetă + Semn + Casă = Interpretare

De exemplu, dacă luna ta natală este în Rac sensibil în casa a șaptea, casa care reprezintă parteneriate angajate, fericirea ta emoțională poate fi foarte legată de relațiile tale. Dacă Marte natal este în Fecioară pragmatică în casa a unsprezecea, casa legată de umanitarism, s-ar putea să fiți motivați să îi ajutați pe alții în moduri foarte practice.

Amplasarea unică a planetelor în case este determinată de semnul tău în creștere, cunoscut și sub numele de ascendent. Acesta este semnul zodiacal care se afla la orizontul estic în momentul exact al nașterii tale. Semnul tău în creștere creează întreaga arhitectură a diagramei tale nașterii și definește conducătorul diagramei tale planetare, planeta asociată diagramei tale (pentru a te calcula, identifică semnul tău în creștere și apoi ce planetă guvernează acel semn zodiacal). Acest semn în creștere definește, de asemenea, experiența noastră externă: dacă semnul tău solar scrie discursul, semnul tău în creștere este modul în care este rostit discursul. După cum o descriu astrologii, este „masca purtată în public”. Acesta dezvăluie modul în care ești perceput de ceilalți și modul în care interacționezi cu lumea.

Indiferent dacă obiectivul dvs. este să deveniți un astrolog profesionist sau pur și simplu să înțelegeți harta nașterii, înțelegerea planetelor, semnelor și caselor poate expune adâncimile complexe ale înțelepciunii astrologice. Petreceți mult timp cu graficul natal: abilitatea dvs. de a interpreta destinațiile de plasare din acesta va fi consolidată pe măsură ce aplicați graficul în viața de zi cu zi. Nu vă fie teamă să creați narațiuni și să faceți observații îndrăznețe. La urma urmei, așa a fost descoperit sistemul solar.

La baza astrologiei se află credința de durată că spiritul uman oglindește universul: ambele sunt frumos diverse și infinit misterioase. Și, în cele din urmă, astrologia este arta privirii stelelor. Curiozitățile tale vor lumina întotdeauna întunericul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel