Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
HARTA interactivă a secțiilor de votare din străinătate: Vezi unde e cea mai APROPIATĂ de tine
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe a lansat, joi, harta interactivă a secțiilor de votare în străinătate și un call center dedicat alegătorilor români din afara țării pentru alegerile parlamentare din acest an. 

Pentru asigurarea unei informări corecte a cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate cu privire la exercitarea dreptului de vot pentru alegerile parlamentare din acest an, MAE a lansat joi, pe pagina sa de internet, în cadrul secțiunii dedicate acestui proces electoral, o hartă interactivă a secțiilor de votare din străinătate.

Harta secțiilor de votare în străinătate, ce poate fi accesată la link-ul https://www.mae.ro/maps/4083, permite cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate să identifice secțiile de votare din apropiere și să-și planifice participarea la alegerile parlamentare organizate în străinătate pe 5 și 6 decembrie 2020, în intervalul orar 7.00 – 21.00 (ora locală), astfel încât să poată fi evitat riscul de producere a unor aglomerări la unele secții de votare din străinătate.

Harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate va fi actualizată in timp real

 

De asemenea, în cazul unor relocări de secții de votare, din motive obiective generate de situația pandemică, harta interactivă va fi actualizată pentru a pune la dispoziție informații în timp real.

Totodată, alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate au la dispoziție o linie telefonică pentru obținerea de informații utile privind organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare din 5 și 6 decembrie 2020 în străinătate: 004 021 431 2065. Linia telefonică, cu tarif normal, este disponibilă 24 din 24 de ore în perioada 3 decembrie 2020 (începând cu ora 08.00) – 7 decembrie 2020 (până la ora 20.00, ora României).

Harta interactivă și linia telefonică dedicate alegătorilor români din străinătate fac parte din campania de informare derulată de MAE, care are ca obiectiv asigurarea informațiilor necesare alegătorilor români din străinătate pentru exercitarea în condiții optime a dreptului constituțional de vot, inclusiv cu privire la respectarea măsurilor de siguranță sanitară pentru prevenirea contaminării şi limitarea riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

De asemenea, MAE reamintește că a pus la dispoziția alegătorilor români din străinătate Ghidul alegătorului român la secțiile de votare din străinătate, ce conține informații privind condițiile de exercitare a dreptului de vot la secție, documentele necesare votării, procedura de votare, orarul secțiilor de votare și măsurile specifice de siguranță sanitară adoptate în contextul pandemiei de COVID-19, precum și o rubrică de Întrebări frecvente, care oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetățenii români din afara granițelor țării cu privire la exercitarea dreptului de vot la secție.

Astfel, alegătorii români din străinătate pot consulta Harta secțiilor de votare, Ghidul alegătorului român la secțiile de votare din străinătate, rubrica de Întrebări frecvente, cât și alte informații relevante, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, în secțiunea dedicată votului în străinătate la alegerile parlamentare din acest an, la link-ul http://www.mae.ro/node/52162.

În ceea ce privește votul la secție, MAE reamintește că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la oricare dintre cele 748 de secții organizate în străinătate pe parcursul a două zile – sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel