Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haos în spitalele pentru coronavirus, după decizia CCR prin care bolnavii pot refuza internarea
WhatsApp
Mulţi dintre bolnavii asimptomatici sau cu forme uşoare refuză internarea, alţii, tratamentul. Aceştia profită de decizia CCR, care le permite să se trateze acasă. Doctorul Virgil Musta spune că în curând cadrele medicale vor pierde controlul asupra epidemiei.
Foto ILUSTRATIV

Doctorul Virgil Musta a ajuns în pragul disperării. El spune că în curând cadrele medicale vor pierde controlul asupra epidemiei. Deşi zilnic în judeţul Timiş sunt cel puţin zece cazuri noi, la spital ajung maxim şapte. Iar dintre aceştia, unii vin doar să anunţe că sunt infectaţi după care fac cale întoarsă.

Ceilalţi nici măcar nu se prezintă pentru a fi luaţi în evidenţă.

„Din păcate nu toată lumea are responsabilitate şi pleacă chiar cu mijloace de transport în comun, noi nu putem să-i oprim. Dacă ei doresc să se externeze, putem să le recomandăm şi externarea doar că acolo nu pot beneficia tratament specific”, a declarat medicul Virgil Musta, şef secţie Infecţioase.

 

„Ce se întâmplă dacă face un stop respirator acasă?”

 

Situaţia este scăpată de sub control şi în privinţa bolnavilor internaţi, care refuză tratamentul.

„Să ne tratăm acasă cu ce? Şi de către cine? Pun şi eu o întrebare. Dar ce se întâmplă dacă un asintomatic sau un pacient cu simptome uşoare cum a fost la noi, în două, trei zile se degradează şi nu mai ajunge să sune la ambulanţă? Ce se întâmplă dacă face un stop respirator acasă?”, a declarat medicul Cristian Oancea, manager Spital Victor Babeş.

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 641 de noi cazuri de coronavirus în România, iar 21 de persoane au murit. În total, până miercuri, au fost confirmate 34.226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar decesele au ajuns la 1.952, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel