Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Halva de casă din doar trei ingrediente. Rețeta unui desert din copilărie
WhatsApp
Mulți își amintesc de desertul din copilărie uleios, dar delicios, acea halva simplă, sau cu cacao, cu care îi delectau părinții, sau bunicii. Cu toate că acum puteți găsi diverse tipuri de halva în comerț, vă propunem o rețetă pe care o puteți face acasă.  
halva_de_casa

Cu doar trei ingrediente puteți prepara în casă o delicioasă halva. Aveți nevoie de 350 grame semințe de floarea soarelui, curățate, 150 grame unt de cacao sau 100 grame unt de cocos și 2-3 linguri de miere.

Semințele de floarea soarelui se prăjesc ușor pe tigaie, dar cu grijă să nu se rumenească prea tare. După ce se răcesc, semințele trebuie măcinate. Untul de cacao se diluează la bain marie. După ce se răcește un pic se amestecă cu mierea  Amestecul de unt de cacao și miere se toarnă peste semințele de floarea soarelui măcinate. Compoziția se omogenizează și se răstoarnă într-o tavă sub formă de chec, tapetată cu folie. Amestecul se întinde uniform și se lasă să se întărească. Ulterior se poate porționa.

Pentru un plus de savoare, puteți aromatiza halvaua de casă cu rom, vanilie. Se poate adăuga și cacao pentru un plus de gust și culoare. Halvaua se poate chiar prepara în două culori: cu și fără cacao. În orice variantă, halvaua de casă este extrem de delicioasă! Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel