Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul Italiei ordonă regiunilor să accelereze vaccinarea vârstnicilor
WhatsApp
Guvernul italian a ordonat regiunilor să accelereze vaccinarea anticoronavirus a vârstnicilor şi a persoanelor vulnerabile, acordându-le prioritate în faţa altor categorii, ca urmare a numărului încă mare de decese zilnice de COVID-19, transmite sâmbătă EFE.

Comisarul pentru situaţii de urgenţă, generalul Francisco Figliuolo, a semnat vineri seară un ordin în care li se cere guvernatorilor regionali "să treacă cu maximă celeritate la vaccinarea" celor mai vulnerabile persoane la virusul SARS-CoV-2. Astfel, guvernul italian cere încheierea vaccinării în primul rând a tuturor persoanelor de peste 80 de ani cu serul Vaxzevria, produs de AstraZeneca, recomandat în Italia pentru persoanele de peste 60 de ani.

Premierul italian Mario Draghi a dat asigurări joi că, pentru a redeschide ţara, care menţine restricţii importante până cel mai devreme la 30 aprilie, mai întâi trebuie imunizată populaţia cea mai expusă la virus, vârstnicii. În acest sens, Draghi a spus că preferă ca 100% dintre vârstnici să fie vaccinaţi, mai degrabă decât 30% din întreaga populaţie a Italiei.

Acesta este motivul pentru care a fost emis ordinul de vineri seară, pentru a accelera campania de vaccinare care se desfăşoară într-un ritm cu mult sub cele 500.000 de doze zilnice stabilite de guvern pentru jumătatea lui aprilie (în prezent, sunt vaccinate zilnic circa 300.000 de persoane).

Până în prezent au fost injectate 12,5 milioane de doze, mai ales în rândul personalului sanitar şi al celor de peste 80 de ani, şi au fost imunizaţi 3,8 milioane de italieni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel